Ljepota

Lubenica kao inspiracija za nokte

Lubenica kao inspiracija za nokte
Lubenica kao inspiracija za nokte

Sve žene žele besprijekorne nokte, a da bi vaši nokti bili sređeni, na prvom mjestu moraju biti uredno oblikovani i čisti. Međutim, ni to nije dovoljno, jer pored toga moraju biti i njegovani i zdravi, pa tek na posljednjem mjestu nalakirani ili nadograđeni.

Njegu noktiju morate sprovoditi i spolja, što se postiže upotrebom preparata za pojačavanje kvaliteta noktiju, ali i iznutra, što se postiže vitaminski i mineralno bogatom hranom.

Nokte  nikako ne grickajte i poslije svakog dužeg kontakta ruku s vodom namažite ruke vitaminskom ili glicerinskom kremom, jer će to imati obnavljajući efekat.

Da bi ste što jednostavnije i najbrže oblikovali nokte, već prilikom upotrebe grickalice potrudite se da u što većoj mjeri odredite i dobijete njihov željeni oblik. Tako određen oblik samo fino obradite turpijom, kojom ćete pospješiti finoću oblika.

Kada dobijete željeni oblik noktiju, nalakirajte ih lakom u željenoj boji.

Neki od prijedloga za ljetni manikir imaju veze s lubenicom, koja je definitivno jedno od najpoznatijih i najslađih obilježja ljeta, a i boje su joj takve da prosto izazivaju da ih nanesemo na nokte, zatim brodsko sidro pa još crvene boje i eto sjajne asocijacije na more i uživanje.

U sve ljepšim modelima ljetnih sandala i papuča veoma je važno da imate i njegovane i lijepe nokte na nogama. Osim dobrog pedikir tretmana, istaknite ih i lakovima u aktuelnim bojama.

Ovog ljeta aktuelne su jarke i metalik boje, a možete da uradite i francuski manikir, i to u raznim kombinacijama boja. Umjesto laka, isprobajte gelove koji su postojaniji i jačaju nokte na nogama, a ima ih u svim bojama.

Idealni su za one koji nemaju vremena da svaki dan popravljaju lak za nokte, jer mnogo duže traju od običnih lakova.

Njima, takođe, možete da oslikavate nokte kako želite, isto kao i na rukama. Ovog ljeta veoma su popularni i gelovi u jakim  bojama, pink, žutoj, zelenoj, narandžastoj.

Maja Mišić, kozmetičarka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije