Ljepota

Makeup trendovi za 2019: Veliki povratak sjaja za usne

Makeup trendovi za 2019: Veliki povratak sjaja za usne
Foto: N.N. | Makeup trendovi za 2019: Veliki povratak sjaja za usne

Jedan od najobožavanijih kozmetičkih proizvoda - sjaj za usne, vraća se ove godine na velika vrata. S njim je većina žena u tinejdžerskim danima napravila svoje prve makeup korake.

Hranljiva i nježna formula, odlično njeguje usne, a sada su na raspolaganju i mnogo bogatije palate. Pigmenti su daleko intenzivniji, tako da i one najizbirljivije mogu lako pronaći boju za sebe.

Postojani su satima, daju besprijekoran sjaj, a zahvaljujući poboljšanoj formuli usne će biti punije i intenzivno hidrirane.

Kod većine sjajeva nema osjećaja ljepljivosti, kao što je to ranije bilo, a poboljšani aplikatori savršeno definišu usne.

PRISTAJE SVIMA

Ima mnogo razloga zbog čega sjaj mnogi smatraju idealnim kozmetičkim proizvodom, naročito kada makeup scenom dominira minimalizam i natural look. Pristaje svima, bez obzira na boju kose ili boju tena; uklapa se uz sve odjevne kombinacije; rado ga nose tinejdžerke, ali i žene u zrelim godinama jer podmlađuje, prikriva nedostatke i sitne bore.

IDEALAN I ZA NOĆNI PROVOD

Efektan je u dnevnim varijantama i na poslovnim sastancima, a vizažisti ga ove sezone preporučuju i za noćni provod.

Da bi se nanio, nije potrebna vještina, često ni ogledalo; njegova formula njeguje i štiti usne, zbog čega je idealan za korišćenje u zimskim mjesecima.

RASKOŠNE PALETE

Sjaj za usne u boji kože, puderaste, koralne, zagasite ili pastelne nijanse, sa sedefom ili bez... Šta god da izabete, nanošenje sjaja će momentalno unijeti svježinu i blistavost na vaše lice.

Poslije mat efekta, novu makeup sezonu obilježiće prozračne i sjajne formule, a raskošne palete garantuju da će svaka pripadnica ljepšeg pola pronaći onu savršenu nijansu za sebe.

PUNIJE USNE

Zbog strukture koja je mnogo laganija od ruževa, sjaj za usne ima moć da ih vizuelno učini punijim.

Ako imate prirodno tanke usne, potražite namjenski sjaj za usne za volumen ili sjaj za usne s hijaluronom, jer ćete tako još lakše postići željeni cilj.

Ipak, nemojte zaboravi da će bilo koji pa i najobičniji sjaj "uraditi" posao i učiniti da usne dobiju na punoći.

Savjeti za dužu postojanost

1. PILING

Da bi se što duže zadržao na usnama, neophodan je redovan piling, ali i hidratacija. Sjaj, kao i karmin, mnogo bolje prijanja na njegovane i glatke usne.

2. ČETKICA

Ako je struktura vašeg omiljenog sjaja gušća, možete koristiti specijalne četkice za usne umjesto aplikatora koji dolazi u pakovanju.

3. BOJA

Neprozirni sjajevi su duže postojani od bezbojnih, jer sadrže polimere.

4. BAZA ZA USNE

Nedvosmisleno produžava "opstanak" proizvoda na usnama, bez bojazni od razlivanja sjaja.

5. OLOVKA

Nanesite jedan sloj sjaja, sačekajte nekoliko sekundi da se upije, a potom prislonite čistu maramicu na usne. Nakon toga, olovkom treba oiviči spoljnu ivicu usana kako bi se spriječilo razlivanje sjaja. Olovkom popunite cijele usne i nanesite drugi sloj sjaja. Ravnomjerno ga razmažite po usnama kako bi što bolje upio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije