Ljepota

Manekenka Boba ormar zamijenila koferom (FOTO)

Manekenka Boba ormar zamijenila koferom (FOTO)
Manekenka Boba ormar zamijenila koferom (FOTO)

Slobodana Đuričić Boba, devetnaestogodišnja Banjalučanka, iako je odmalena u modi, od prije dvije godine ona joj je postala posao u kojem uživa.

Ova manekenka je radila, između ostalog, za modne brendove Jil Sander, Rikarda Grasi, zatim slikanja za različite editorijale, a nosila je i reviju na Fashion Weeku u Milanu.

Ozbiljniji manekenski angažmani su počeli kada se posredstvom banjalučke agencije "Centar Mis" prijavila na audicije zagrebačke agencije "Midikena" za London i Milano, pa su je ljudi iz agencije "First model" pozvali u prijestonicu Velike Britanije.

"Tamo sam živjela sa tri hrvatske manekenke i bila model na univerzitetu za fotografe, kao i dizajnerima prije revija", priča nam Slobodana.

U Londonu je tada radila mjesec, da bi se vratila u Banjaluku kako bi završila srednju školu, te se nakon toga u potpunosti mogla posvetiti modi.

"Ne znam tačan trenutak kad sam se zaljubila u modu. Privukao me taj način života, putovanja, različiti mentaliteti, a i sam posao. Modni svijet je nevjerovatna mašina koja pokreće ljude, talente i podstiče ih na još veću ambicioznost. Zaista uživam u svakom segmentu", kaže Slobodana.

Ova Banjalučanka je stalno u pokretu, a često je bila na relacijama Milano i London.

Kada smo je pitali za tajnu vitkog izgleda, kazala je da je za njenu vitkost zaslužna genetika pa se ne mora ničega odricati što se tiče hrane.

"Veliki sam gurman i uživam u svakom obroku", kaže Slobodana.

Ništa se, dodaje, nije promijenilo od kada je postala uspješna kao manekenka, osim što je ormar zamijenila golemim koferom.

"U inostranstvu radni dan manekena uglavnom zna potrajati od jutra pa sve do mraka. Tako sam često znala iz stana izaći u osam ujutro, a vratiti se u osam naveče. Sve zavisi ideš li na kastinge ili radiš show room", kaže ona.

Dodaje da manekenstvo, kao ni ostali poslovi, nije za svakoga, te da osoba mora imati određene predispozicije.

"Što se tiče fizičkih predispozicija, rekla bih da je visina između ostalog glavni preduslov. Naravno, jak karakter i zanimljiva osobnost takođe jesu veoma važni", objašnjava Boba.

Ova Banjalučanka planira da se i dalje bavi manekenstvom, te ima mnogo ambicija koje zasad ne otkriva.

"Nadam se još mnogim kampanjama, putovanjima, novim ljudima i svemu ostalom što ovaj posao donosi", dodaje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije