Ljepota

Marija Perić, Lovely Bags: Za torbu je najbitnija ljubav na prvi pogled

Marija Perić, Lovely Bags: Za torbu je najbitnija ljubav na prvi pogled
Marija Perić, Lovely Bags: Za torbu je najbitnija ljubav na prvi pogled

Za svaku žensku torbu je bitno da je to ljubav na prvi pogled, a ja zbilja imam veliku privilegiju, što puno žena činim srećnim, kaže Marija Perić, dizajnerka iz Tomislavgrada koja je tvorac brenda "Lovely Bags", a sve je krenulo upravo iz ljubavi prema torbicama i pomalo zasićenjem u poslu računovodstva.

Dizajniranje torbica i proizvodnja su postali njen posao, ali otvoreno je i 25 radnih mjesta.

"Sada posao u računovodstvu radim honorarno, a moj pravi posao je dizajniranje torbica i vođenje svog poduzeća za proizvodnju istih. Put od hobija do vlastitog poduzeća nije bio posut ružama - puno rada, truda i odrica-nja je bilo potrebno da bi došla do ovoga danas", kaže Perićeva.

Cijeli proces od dizajniranja, narudžbi, proizvodnje, marketinga, veleprodaje se odvija pod krovom njene kuće u Tomislavgradu.

"Točnije, to je u prostoriji koja je prvotno bila garaža, a sad je preoblikovana u radni prostor u kojem svakodnevno radi 25 ljudi. Torbice se trenutno prodaju u tri države: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Švicarskoj, a kroz oko mjesec otvaramo prodajna mjesta u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Zasad imamo 33 prodajna mjesta, od toga dva samostalna šopa u Sarajevu i Zagrebu", navela je Perićeva.

Dame koje nose njene torbe su prezadovoljne, a Perićeva kaže da je fascinantno koliko divnih poruka dobivaju svaki dan, nakon što klijentkinje poštom dobiju svoju torbu ili je kupe negdje na prodajnom mjestu.

"Nas žene male stvari čine sretnima, a poslije ljubavi na prvi pogled jako je bitna funkci-onalnost torbice i kvaliteta, naravno", ističe Perićeva.
Poslije razigrane kolekcije proljeća i ljeta, eksplozije boja i uzoraka, obožava dizajnirati novu kolekciju, jer je to onda totalni preokret i boja i oblika.

U jesenjoj kolekciji torbice su veće, tu su zemljani tonovi, sve je smirenije.

"U svakom godišnjem dobu mogu pokazati svoje viđenje prirode i mode, a priroda i moda su zbilja usko povezane", smatra Perićeva.
Zaštitno lice nove kolekcije je popularna hrvatska voditeljica Antonija Blaće. 

"Antoniju sam upoznala prije oko godinu i poklonila joj torbicu. Kad sam nedavno vidjela da se ne odvaja od svoje Lovely Bags, znala sam da je to - to. Ona je novo zaštitno lice, bitno mi je da poznate osobe koje su zaštitna lica mojih kolekcija zbilja i vole moje torbice. Recimo, Hana Hadžiavdagić stalno nosi moje torbice i baš se vidi da istinski voli moj dizajn. Poznatih dama je puno i stalno dobivam pohvale od njih. To su, prije svega, divne žene koje cijene domaći proizvod, a i, naravno, vole lijepe torbe", ističe Perićeva.

Ona planira da se što bolje predstavi na tri nova tržišta i što bolje organizuje proizvodnju. 

"Što se tiče dizajniranja ostajem pri torbama, mada su i večernje haljine velika strast, ali ipak torbice su veća", kaže Perićeva o daljim planovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije