Ljepota

Miljka Brđanin-Babić: Ludorije čuvam za scenu

Miljka Brđanin-Babić: Ludorije čuvam za scenu
Miljka Brđanin-Babić: Ludorije čuvam za scenu

Miljka Brđanin-Babić, glumica Narodnog pozorišta RS, kaže da je njen stil na granici kršenja modnih pravila, jer spaja nespojivo, seksi i infantilno, skupo i jeftino, otmjeno i casual.

Uživa u kombinovanju odjeće i voli da pristupi osmišljavanju odjevne kombinacije kao igri, kao zabavi.

Što se tiče garderobe, najviše voli crno-bijele kombinacije i bijelu. Rijetko se odluči za neku jaku boju, a u zadnje vrijeme često posegne za zelenom.

"Mnogo volim da nosim haljine. To mi se čini najjednostvnijim i najudobnijim. Da budem iskrena, u mom ormaru se kriju haljine raznih oblika, ali i boja", ističe glumica.

RUMENILO UMJESTO SJENKE ZA OČI: Danju se jako malo šminka, a nekad čak izađe bez make upa.

"Nude stil, krajnje jednostavno. Recimo, stavljam blago rumenilo umjesto sjenke za oči. Rozikasti sjaj za usne, jedva primjetan. Jaku šminku koristim na sceni. Najbolja šminka je neprimjetna šminka", kaže glumca i dodaje da kada izlazi neizostavani su crveni karmin i eyeliner.

Kao i za mnoge druge stvari u životu, za modne savjete se najčešće obraća sestri.

"Ona je modno osviješćena, emancipovana i maštovita ličnost, koja je uvijek brutalno iskrena prema meni. Ponekad joj orobim pola ormara, a kada ne gleda i cijeli", priča glumica kroz smijeh.

LUDORIJE ČUVA ZA SCENU: Ističe da je dovoljno hrabra u modnom izražaju da sve što poželi može i da obuče.

"Moj posao mi omogućuje da imam ekstravagantne kombinacije, da nosim najrazličitije kostime, vrlo ekstravagantne. Svašta sam oblačila, tako da nemam potrebu za nekim ludorijama u privatnom životu. Ludorije čuvam za scenu", kaže Brđanin-Babićeva.

Smatra da od svjetskih zvijezda najviše stila imaju Grejs Džons i Dafne Gines, koje su, kako kaže, vrijedne divljenja.

Što se tiče stila sugrađanki, lijepa glumica ističe da žene u Banjaluci vode računa o svom izgledu, njegovane su, trude se da i u toku dana djeluju dotjerano, ženstveno i uredno.

"Mogu se sresti žene svih uzrasta koje djeluju kao da su upravo došle iz svjetskih metropola, jedino što mi se ne dopada je manjak hrabrosti u modnom izražaju individualnosti i pretjerani trud da se privuče pogrešna vrsta muške pažnje", dodaje Brđanin-Babićeva.

OBOŽAVA RUČNE SATOVE: Od modnih detalja omiljeni su joj ručni satovi. Ima ih nekoliko i kaže da bi ih, kad bi mogla, kupovala stalno.

Ističe da nikad ne bi obukla odjevni predmet koji na sebi ima obilježje bilo koje političke stranke.

Priznaje da je njena torba kao jedan mali ormar u kojom se svašta može zateći.

"Od češlja za kosu do najmanje dvije bočice laka za nokte", iskrena je glumica.

Kreme mijenja često, jer ih se koža brzo zasiti. Trenutno koristi Avene kozmetiku, rumenilo Collistar shimmer, a u vječnoj je potrazi za sve boljim i boljim puderom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije