Ljepota

Mini-val za zavodljive trepavice

Mini-val za zavodljive trepavice
Mini-val za zavodljive trepavice

Obrve su okvir našeg lica i skoro nijedna žena nije zadovoljna njihovim oblikom, te ih zato korigujemo. Obrve poprilično odlučuju o izrazu lica. Ravne ili zaobljene, guste ili iscrtane, one svakom licu daju karakter, uokviruju i ističu oko. Funkcija obrva je sprečavanje dospijeća vlage u oko.

Obrve možemo oblikovati pomoću pincete i vrućeg voska. Korekcija voskom nam omogućava preciznije oblikovanje obrva, ne remeteći njihovu prirodnu liniju. Vruć vosak nam zamjenjuje pincetu, te uklanja sve one tanke i svijetle dlačice s kože. Kod čupanja pincetom ponekad ne vidimo pravo stanje i čupamo pogrešnu dlačicu ubijeđeni da je ona smetnja, međutim nakon toga uviđamo propust. Svijetle dlačice koje mi ponekad ne vidimo poguravaju tamne i tu dolazi do optičke varke, gdje žene najčešće i griješe. Vjerovatnoća da vam se to desi s voskom veoma je mala.

   Vrući vosak rijetko kad izaziva alergijske reakcije. Njegova praktičnost je u tome što dlačice duži period ne rastu (15-20 dana), čime nas ne opterećuje češće čupanje obrva.

Takođe, niti jedna žena ne može odoljeti uvijenim trepavicama. Trepavice su jedan od ženskih aduta koji je lako istaknuti maskarom, uvijanjem i produžavanjem.

Tretmanom za uvijanje trepavica, mini-val trepavica, dobijamo uvijene trepavice bez oštećenja dlačica, koje ostaju uvijene i do tri mjeseca. Tretman traje svega 30 minuta, na trepavice se stavljaju vikleri, gdje se dlačice fiksiraju, blaga tekućina za omekšavanje i uvijanje trepavica i balzam. 

Mini-val trepavica ne oštećuje dlačicu i ne šteti oku. Tretman o kojem govorimo mogu raditi samo stručne i obučene osobe i nikako se ne preporučuje u kućnoj upotrebi.

Napokon možemo reći zbogom metalnim uvijačima i uživati u uvijenim trepavicama...

Tijana Điko,

dipl. kozmetolog i vlasnica salona "Canebo"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije