Ljepota

Moćni korektori u boji

Moćni korektori u boji
Moćni korektori u boji

U boji kajsije, žuti, roze, zeleni mislili smo da je to više nego dovoljan broj boja koji ovaj svemogući proizvod može da sadrži, ali prevalili smo se.

Da biste bolje shvatili moći korektora, neophodno je da se upoznate sa nekim osnovnim činjenicama, poput palete tonova i načinom na koji se ona primjenjuje.

Možda je na prvi pogled neobično, ali u pitanju je vrlo jednostavno. Naime, boje koje su kontrastne ili suprotne jedna drugoj, u ovom slučaju idu zajedno.

Tako ćete korektor u zelenoj boji koristiti za crvenilo, žuti na ljubičastim dijelovima kao što su podočnjaci, na kojima se koriste i korektori u crvenkastim i narandžastim tonovima idealni za pokrivanje plavkastih dijelova, poput vena na koži, pa i tetovaža.

Dok će korektor u ljubičastoj nijasni učiniti da vam koža čitavog lica zasija, ovaj ton takođe neutrališe žućkasti ten ili neke dijelove lica koji su poprimili žućkastu boju. Možete ga koristti praktično na čitavom licu, sve od obraza do podočnjaka.

Ipak, za početak ukoliko niste sigurni ili vašem tenu jednostavno ne odgovara ova boja, imajte na umu (na naše opšte oduševljenje) da je zadatak ljubičastog korektora zapravo taj da vaše lice učini blistavim, nanesite ga na ivice i čelo, i posmatrajte kako vam lice sija!

U kombinaciji sa mega popularnim hajlajterom, ovaj korektor učiniće magične stvari za vaš ten.

Tokom ljetnjih mjeseci kada nam ten potamni, vaš najbolji prijatelj je ipak korektor u boji kajsije, on prekriva tamne fleke na nešto tamnijem tenu. Takođe, zbog svog svog žućkastog pigmenta idealan je i za podočnjake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije