Ljepota

Modni detalji za žene: Uvucite se u pruge

Modni detalji za žene: Uvucite se u pruge
Modni detalji za žene: Uvucite se u pruge

Ako volite prugice, ove sezone slobodno pustite mašti na volju i kombinujte ih kako god želite, poručuju svjetski dizajneri. Ne brinite, nećete pogriješiti čak ni ako uklopite više komada odjeće na štrafte, jer sve varijante su u trendu!

Pruge su među vodećim trendovima već nekoliko sezona, a to se neće promijeniti ni u skorijoj budućnosti. U ormaru zasigurno imate barem jedan komad odjeće koji je na pruge, a ako ga niste dosad nosili, 2017. je prava godina za njegovu inauguraciju.

Zanimljivo je da su pruge ove sezone ipak dobile primat u odnosu na ostale trendove, one dominiraju, posebno na gornjim dijelovima što svim kombinacijama daje neophodnu proljećnu razdraganost. Boje su, takođe, očaravajuće i vesele, od svih pink tonova, do žute i nezaobilazne plave.

Klasične pruge će vladati proljećem, ali su dobile novinu  providne i pletene materijale, ali i asimetrične dizajne. Ako više volite tradicionalni izgled, možete se odlučiti za odijelo u različitim prugama i bojama.

Pronaći ćete ih uspravne, horizontalne, iskošene, različitih dužina i širina, asimetrične... Važno je samo da odaberete koji vam kroj najbolje stoji.

Dame koje najviše cijene klasičnu eleganciju mogu da se odluče za haljinu na crnobijele, tegetbijele ili sivobijele prugice ili kombinaciju pantalona, blejzera i bluze na crvenoteget pruge.

Iako važe za dezen koji nije baš poželjno nositi jer širi figuru, pametnim odabirom i kombinacijom pruge mogu da izgledaju odlično na svakome. Prilikom odabira i odijevanja povedite računa o nekoliko glavnih stvari:  obucite se prema svojoj građi, odnosno birajte linije koje će istaknuti ono što želite da naglasite, a sakriti ono što ne želite

Ako želite da naglasite obline, odlučite se za usku suknju od trikotaže s prugama, savjetuju stilisti, dok za vitkiji izgled preporučuju uske farmerke s uspravnim tankim prugicama. A ukoliko više volite prugaste detalje, opredijelite se za tašnu, ešarpu, ranac ili cipele u retro stilu.

Zanimljivo je da dizajneri iz sezone u sezonu uspijevaju oživjeti prugice na neki novi način. One su ove sezone nerijetko formirane i u optičke iluzije, a ima ih na svemu, od haljina, pulovera i hlača pa sve do ručnika za plažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije