Ljepota

Mršaviji za 7 dana: 10 namirnica protiv kojih kilogrami nemaju šanse

Mršaviji za 7 dana: 10 namirnica protiv kojih kilogrami nemaju šanse
Mršaviji za 7 dana: 10 namirnica protiv kojih kilogrami nemaju šanse

Povrće koje je krcato bjelančevinama, mineralima, vitaminima, vlaknima i metabolitima može biti vaš najjači saborac u okršaju protiv masnoga tkiva na trbuhu.

Štaviše, konzumirate li ga svaki dan, značajne promjene i ravniji trbuh primijetićete već za 7 dana. Doznajte kojih je to 10 vrsta povrća protiv kojeg kilogrami i salo nemaju šanse.

1. Čili papričica: Kanadska istraživanja dokazala su da čili papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita već i povećavaju sposobnost tijela da sagorijeva masnoće.

2. Zelena paprika: Zelena paprika i srodno joj povrće pomaže u ubrzavanja metabolizma što može rezultirati znatno povećanim izgaranjem masnog tkiva s trbuha.

Špinat, zelje i brokula takođe vas uspješno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas snabdijeva zdravim vlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

3. Luk: Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele smršaviti. Za najbolji učinak konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoji zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

4. Svježi krastavci: Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osjetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svježeg krastavca i čašu vode. Osjećaćete se siti, a pojesćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva voda koju ste unijeli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tijela.

5. Mrkva: Ovo narandžasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Krcato je beta karotenom i vlaknima i vašem tijelu učinićete ogromnu uslugu konzumirajući sirovu mrkvu.

6. Bundeva: Obiluje vitaminom C i stoga puni energijom nakon čega se osjećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve ljenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse!

7. Rajčica: Obiluje vitaminom C i kalcijem. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području trbuha.

8. Grahorice: Ispuniće vas vlaknima, bjelančevinama i, u nekim slučajevima, željezom. Najbolji način za konzumaciju grahorica je da ih dodate salati.

9. Zeleno lisnato povrće: Špinat, zelje i brokula takođe vas uspješno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas opskrbljuje zdravim vlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

10. Celer: Kao i svježi krastavci, i celer se najvećim dijelom sastoji od vode te sadrži zanemarivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom želite li smršavjeti.

(NN/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije