Ljepota

Najbolji parfemi na bazi kakaoa i pačulija

Najbolji parfemi na bazi kakaoa i pačulija
Najbolji parfemi na bazi kakaoa i pačulija

Parfemi s mirisom čokolade su omiljeni ljudima koji vole slatke, oni uglavnom preferiraju jake parfeme i mirise inspirisane tortama i omiljenim čokoladnim poslasticama.

Naravno, među njima ima i onih parfema koji se više zasnivaju na bazi kakaoa, pa samim tim nisu slatki, već vrlo elegantni. Da li ste znali da note pačulija podsjećaju na čokoladu? Pačuli se najbolje kombinuje s "čokoladnim notama", narandžom i vanilom. Među slatkim parfemima na bazi čokolade najpopularniji je parfem Angel  Thierry Mugler. U stvari, ovo je prvi parfem koji je doživio ogroman uspjeh na tržištu, zahvaljujući čokoladnim notama.

Black Orchid Toma Forda je još jedan miris koji je doživio veliki uspjeh na tržištu, a za muškarce je tu neodoljiv Valentino Uomo.

Dakle, ako ste u potrazi za mirisom parfema koji podsjeća na poslastičarnicu s najljepšim čokoladnim desertima, evo pet najpopularnijih.

Angel  Thierry Mugler

Angel je prava paleta mirisnih emocija, gurmanski i topao sa sakrivenim oštrim i čak oporim notama. Veseo je kao djetinjstvo jer je u njemu puno slatkiša: šećerne vate, ušećerenih badema, čokolade. Ali bez obzira na obilje slatkog, miris se nikako ne doživljava kao dječji, već kao zavodnički koji privlači pažnju svojom nevjerovatnom ženstvenošću. Nestvaran i magnetski privlačan, u gornjim notama sadrži dinju, kokos, mandarinu, šećernu vunu, jasmin, bergamot, kajsiju. Srednje note čine orhideja, ruža, đurđevak, jasmin, med, breskva, kajsija, šljiva, crveno voće. U donjim notama su crna čokolada, karamela, vanila, pačuli, amber, mošus, zrno tonke.

Borneo 1834  Serge Lutens

Borneo 1834 je parfem iz ekskluzivne serije, napravljen je 2005. i posvećen pačuliju. Naziv parfema se odnosi na mjesto i godinu kada je ovaj misteriozan orijentalni materijal stigao na Zapad. Kompozicija predstavlja primamljivi miris nepoznatog: slatki i svileni, drveni, začinski. Parfem je napravljen u saradnji s Kristoferom Šeldrakom.

Black Orchid  Tom Ford

Parfem je najavljen kao orijentalni. U visokim notama je francuski jasmin, crni tartuf, ylangylang, crna ribizla i uzavreo limun. U cvjetnozačinskom srcu je crna orhideja Toma Forda (više je imaginarna, nego prava), u bazi su drvene note, tamjan, amber, vanila, balzamične note.

Santal Majuscule  Serge Lutens

Santal Majuscule je orijentalni drveni miris za žene i muškarce. Predstavljen je 2012. godine. U kompoziciji parfema učestvuju sljedeće note: sandalovo drvo, kakao i damask ruža.

Elixir Charnel Gourmand Coquin Guerlain  Christine Nagel i Sylvaine Delacourte

Ovaj desert s čokoladom i višnjom iz Elixir Charnel kolekcije sličan je pralinama iz bombonijere: korica tamne čokolade obavija "pijanu" višnju u rumu s kapljicom ruže i ljutinom bibera. Note: začini, vanila, tamna čokolada, rum, kakao i ruža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije