Ljepota

Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje

Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje
Foto: N.N. | Nanesite parfem kao što to rade Francuskinje

Francuskinje su sinonim besprijekornog stila, koji se ogleda u jednostavnosti, a osvaja romantičnošću. Parfem je uvijek bio jedan od moćnih afrodizijaka, pa ako imate dileme kako da ga pravilno nanesete, pročitajte tekst u nastavku.

Ljeto je period koji zahtjeva nešto laganije mirisne note, a svaka mirisna nota ima tri varijacije u samoj proizvodnji. Najjača je parfem, nešto blaža varijanta je Eau de parfum, a najslabija Eau de toilette.

Parfem svakako najduže "ostaje" na vašem tijelu i ima najjači efekat, pa ako se za njega odlučite, imajte u vidu da bonton nalaže da je nepristojno stavljati previše parfema, kako ne biste "gušili" okolinu. Dakle, pronađite idealnu mjeru u kojoj ćete se vi osjećati prijatno, a i vaša okolina.

Šta francuska škola nalaže, kada je riječ o stavljanju parfema?

Nalaže da se parfem stavlja sa donje strane ruke, malo iznad šake (ne preblizu, jer će nakon pranja ruku i on oprati). Dalje, iza uha ili ispod viličnih kostiju. Slijedi lakat i predio ispod koljena. Na ovaj način ljudi će osjetiti vaš miris prilikom vašeg hoda, pozdravljanja… odnosno u svakom trenutku.

Još nekoliko interesantnih činjenica… Postoje "ljetnje" i "zimske" mirisne note. Dakle, svaka žena bi trebalo da ima dvije omiljene mirisne note koje će koristiti tokom ljetnog i zimskog perioda. Kao što je naglašeno, zima dozvoljava "jače" mirise, ljeto "ležernije" i "laganije".

Prilikom nanošenja parfema nikada ne trljajte ruku o ruku. Jednostavno prsnite i sačekajte da koža upije miris ili prsnite i protrčite kroz mirisni mlaz.

Ako niste sigurni koji parfem je idealan za vas, posavjetujte se sa parfumerom, koji vam može dati korisne savjete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije