Ljepota

Napravite brzo haljinu od pareo marame

Napravite brzo haljinu od pareo marame
Napravite brzo haljinu od pareo marame

Sve što vam je potrebno jeste jedna marama i malo vještine da biste dobili savršenu haljinu ili suknju za plažu.

Dobra strana parea je ta što od jedne marame možete napraviti više različitih kreacija. Osim toga praktičan je jer se brzo pravi i idealan je za ljetne vrućine. Odaberete materijal koji se ne gužva, a najbolje bi bilo da bude dimenzija metar dužine sa dva metra širine. Manje mamare možete iskoristi za pravljenje mini suknji koje su idealne za boravak na plaži. Ukoliko nemate ideju kakve biste kreacije mogli da napravite, pogledajte naše predloge. Evo nekoliko različitih načina vezivanja marama.

JEDNA MARAMA TRI SUKNjE

- Najjednostavnije je da uhvatite krajeve materijala i obmotate ih oko kukova – kao peškir poslije tuširanja.

- Obmotajte se materijalom tako da krajevi budu naprijed, vežite ih na kukovima ili napravite malo veći čvor ili

zanimljivu mašnu.

- Ako želite da svoj sarong nosite kao kratku suknjicu, preklopite ga napola i vežite oko kukova.

DVIJE VARIJANTE HALjINE BEZ LEĐA

1.Krajeve materijala sastavite u visini grudi, zatim ih ukrstite, napravite "bretele" i potom ih obmotajte oko vrata. Zahvaljujući ležernom vezivanju, ovakva haljina vas neće stezati.

2. Uhvatite krajeve marame tako da vam na obje strane ostane oko 20 centimetara. Labavo vežite iznad grudi. Krajave uvrtite i vežite oko vrata Krajeve vežite na potiljku.

TOGA

Krajeve marame ili platna stavite iza ramena. Jedan kraj, onaj koji je iza lijevog ramena, savijte prema desnom ramenu, i tu vežite čvor. Haljina bi trebalo da podsjeća na togu. Još jedan, sličan, model možete napraviti tako što ćete obmotati maramu oko tijela, ukrstiti krajeve ispod lijevog pazuha i vezati u čvor na desnom ramenu.

SARONG

Obmotajte pareo oko tijela, uhvatite za krajeve i uvrnite gornju ivicu da biste dobili nabore. Krajeve vežite u čvor sa strane. Ovakav model je veoma atraktivan jer ima veliki izrez sa strane i otkriva jednu nogu. Čvor

možete vezati i s prednje strane u visini grudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije