Ljepota

Nivea BH Fashion Week: Krajnosti spojene u 'Dreamcatcheru'

Nivea BH Fashion Week: Krajnosti spojene u 'Dreamcatcheru'
Foto: N.N. | "Nivea BH Fashion Week": Krajnosti spojene u "Dreamcatcheru"

Krajnosti su ono što odlikuje novu kolekciju pod nazivom "Dreamcatcher" brenda "DeeDee Sparrow", a koja će premijerno biti predstavljena na predstojećem 39. "Nivea BH Fashion Weeku" u Sarajevu, koji će biti održan od 14. do 16. novembra.

Iza brenda "DeeDee Sparow" stoji Aida Vrabac-Trnačević iz Tuzle koja već nekoliko godina pomno bira materijale i pravi krojeve koji privlače veliki broj žena u BiH.

"Sve što inspiriše kolekciju 'Dreamcatcher' jesu krajnosti; crno i bijelo, nespojivo u smislu kombiniranja materijala i stilova, tačnije sve što je inače potrebno da bi se postigao balans. 'Dreamcatcher' je simbol koji predstavlja krug života, svjetlost i tamu, Mjesec i Sunce, a svi njegovi dijelovi imaju značenje povezano sa prirodom", navela je ova dizajnerka, za koju je priroda vječiti i neiscrpan izvor inspiracije.

Navela je da su haljine iz nove kolekcije namijenjene onim damama koje žele da se osjećaju ugodno, sigurno i mirno u onome što nose. Ova dizajnerka u potpunosti glorifikuje i naglašava ženstvenost, ali na potpuno profinjen i jedinstven način.

"Obožavam pomjerati granice u spajanju materijala koji su dijametralno drugačiji, koža i svila, traper i čipka, štof i til. To je moj način da budem apsolutno slobodna u kombiniranju i da ono što nosim pokaže ono što osjećam", navela je Vrabac-Trnačevićeva.

Prema njenim riječima, njene kreacije su povoljne i nosive, a stvorene za sve djevojčice, djevojke i žene.

Predstavljanje nove kolekcije upotpunjuje i ručno rađeni nakit, kao i elegantni modeli cipela.

Ovogodišnji "Nivea BH Fashion Week" u Sarajevu organizuju Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršna produkcija modne agencije "ABC Models Mgmt International", a kolekcija brenda "DeeDee Sparow" na programu je 15. novembra od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije