Ljepota

Nove note svježine koje osvajaju i zavode

Nove note svježine koje osvajaju i zavode
Foto: Ilustracija | Nove note svježine koje osvajaju i zavode

Početak godine je savršeno vrijeme za osvježenje kako dnevne rutine i ormara, tako i kolekcije za uljepšavanje. Posljednji dio svakodnevne rutine, ali i jedan od najvažnijih, čini nekoliko kapljica omiljenog mirisa. Ukoliko u godini koja je za nama nijedan miris nije ostavio utisak na vas, 2018. donosi niz predivnih nota u kojima možete uživati.

Modne i beauty kuće "Bottega Veneta", "Dior" i "Prada" donose osvježena izdanja svojih klasika - Knot, Poison i Candy. Baš poput njih, beauty kuća "Elizabeth Arden" je brojne fanove mirisa Green Tea odlučila iznenaditi njegovom novom varijantom u kojem miris zelenog čaja nadopunjuje nota smokve.

"Jo Malone", jedan od najpopularnijih brendova parfema, 2018. godinu započinje kolekcijom English Fields, koja donosi pet novih mirisa inspirisanih engleskim livadama. Među novitetima u svijetu parfema koje donosi prva četvrtina 2018. istakli su se i parfem L'Eau d'Issey Pure Nectar de Parfum te Yes I Am, novi miris kuće "Cacharel".

U tekstu je predstavljeno sedam mirisa koji će se do proljeća 2018. godine naći na policama svih parfimerija.

"Bottega Veneta" - Knot Eau Absolue je orijentalni cvjetni miris. Gornje note parfema su Heliotrop i Neroli, srednje note su jasmin i lavanda, dok bazu parfema čine note biljaka miro i opopoaks.

"Prada" - Candy Sugar Pop je novi miris iz Candy kolekcije i izlazi u februaru ove godine. Predstavljen je kao zabavan i razigran parfem u kojem prevladava karamela. Kompozicija parfema je bergamot, zeleni citrusi, crvena jabuka, bijela breskva i cvjetne molekule biljke mahonijal. Baza ovog parfema je vanila. Bočica parfema je inspirisana "Pradinom" Saddiano torbicom u pastelno roze, plavoj i žutoj boji.

"Jo Malone" - English Fields Collection pet mirisa iz ove kolekcije predstavlja scenario sela u Britaniji protkanih notama žita i cvijeća. Ove parfeme ne čini samo poljsko cvijeće i voće kao što to biva u mnogim mirisima, već je u njih utkan miris zlatnih zrna pšenice i kukuruza.

U Poppy & Barry Colon je pomiješana aroma crne ribizle sa cvjetovima maka i ljubičica omotanih u ječam.

Primrose & Lycolon je nježan miris koji daje toplinu nježnim poljima gdje cvjetaju jaglaci. Mimoza, ruža i vanilija prevladavaju u ovom parfemu.

Auto & Corn Flower Colon je miris koji sadrži zob i blistavo kukuruzno brašno kao i lješnike. Mlijeko od badema je uklopljeno u predivni miris Honey & Crocus Colon, gdje se med isprepliće sa lavandom, dok

Greenwheat & Meadow Sweet Colon je peti iz ove kolekcije, a protkan je notama pšenice, grejpfruta i livade. Parfemi će u prodaju biti lansirani u martu ove godine.

"Issey Miyake" - L'Eau d'Issey Pure Nectar de Parfum izražava najčišći miris ruže. Senzualno protkane note unutar parfema su napravljene za ženu koja je iskrena i brižna, skladna s prirodom i kojoj je prijatno u svojoj koži. Profinjena mješavina cvijeća i plodova u parfemu su savršena kombinacija. Osnovna nota proizlazi iz dekadentne jezgre slatke ruže preko čijih latica padaju kapljice soka od kruške koje u kombinaciji sa sandalovim drvetom daju raskošnu aromu.

"Elizabeth Arden" - Green Tea Fig je aromatični voćni miris za žene. Gornje note su bergamot, cedrat, klementina, drvo smokve i bršljan, dok su srednje note zeleni čaj i list ljubičice i pistacije. Bazne note ovog parfema su mošus i muškatna žalfija. Ovaj parfem bi već u januaru trebalo da bude na policama parfimerija.

"Dior" - Poison Girl Unexpected je flanker svojih prethodnika, parfema Poison (1985), Poison Girl (2016) i Poison Girl toaletne vode predstavljene u januaru 2017. godine. Nova edicija je najavljena kao iznenađujuće svježa i sjajna interpretacija koja je potpuno neočekivana sa cvjetno-gurmanskom kompozicijom i đumbirom kao glavnom notom. Ženstven, izazovan, seksi i zavodljiv je nešto potpuno novo među "Diorovim" parfemima. Gorka svježina i efekat golicanja mašte su dobijeni zahvaljujući đumbiru pomiješanim sa crvenom narandžom u gornjim notama. U srcu se nalazi Damask ruža koja daje cvjetnu notu, dok je u bazi fenomenalna vanilija.

"Cacharel" - Yes I Am je najavljen kao snažan portret ženstvenosti te dolazi u crnoj bočici koja dizajnom podsjeća na ruž za usne. Miris obećava senzualnu i moderno orijentalnu začinsku kompoziciju. Voćne gornje note uključuju koru citrusa i slatku malinu. Srednje note su protkane cvjetnim akordima i toplim amberom. Ovaj parfem biće dostupan od marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije