Ljepota

Novinar Vedran Prodić klasiku razbija detaljima

Novinar Vedran Prodić klasiku razbija detaljima
Novinar Vedran Prodić klasiku razbija detaljima

Vedran Prodić, novinar i voditelj na BHT 1, kaže da je njegov svakodnevni stil odijevanja neformalan i da zavisi od situacije koju diktira njegov posao.

"Uzimajući u obzir posao, vrlo često se desi da prvobitno planirana odjevna kombinacija otpadne, jer posao i događaji diktiraju način oblačenja taj dan. Može se desiti da me posao koji radim odvede u instituciju koja zahtijeva određeni kodeks oblačenja, ali isto tako i na mjesto gdje su potrebne duboke čizme i debele jakne", priča Prodić.

Prodić, kojeg je život iz rodnog Doboja poveo u Banjaluku, a zatim posao iz Banjaluke u Sarajevo, modne trendove ne prati slijepo, ali rado usklađuje neke nove elemente sa već postojećim u ormaru.

"Nisam od onih koji trče u prodavnice da bi kupili novi komad odjeće koji se pojavi na tržištu. Više volim klasiku koju razbijem detaljem, koji mi se možda i ne dopadne na prvu, ali ga kupim jer je u trendu", kaže Prodić.

Svedene boje

Kada su boje u pitanju, ne eksperimentiše mnogo - preferira svedene, "mirne" boje - plavu, crnu ili smeđu.

"Boje su ono u čemu sam izričit i teško promijenim mišljenje kad treba da kupim neki komad odjeće u boji na koju nisam navikao. Međutim, pošto sam pretjerao sa sličnim nijansama, u posljednje vrijeme povedem nekoga sa sobom u šoping da me odgovori kad hoću da kupim nešto u istom tonu u kojem imam nekoliko odjevnjih komada", objašnjava Prodić.

Što se tiče modnih trendova koje diktiraju poznati kreatori, kaže da se ne opterećuje time te da mu je najvažnije da mu se neki odjevni predmet svidi.

"U kolekcijama koje izlaze nađe se po nekoliko komada koji mi se svide, a ostatak mi je, rekao bih, i neshvatljiv. Koliko je tih stvari uopšte nosivo u svakodnevnom životu? Više volim određene, "nosive" brendove i idem u prodavnice u kojima znam da ću naći nešto što ne odskače od moje klasike. Marka 'Springfield' mi odgovara za svakodnevne varijante, kafu, šetnju, odlazak u bioskop, dok je 'Zara' pun pogodak kada su u pitanju poslovne kombinacije", navodi Prodić.

Kaže da, kada je riječ o modnim detaljima kojima će upotpuniti svoj outfit, nije ljubitelj klasičnog nakita, te da u "nakit za muškarce" ubraja kravate, kape, šalove i sunčane naočare, te da to voli da kupuje i kombinuje.

S obzirom na to da je kao novinar često na terenu, navodi, pored toga što neke događaje mora ispoštovati prikladnim odijevanjem, da je bitno da ono što nosi bude i udobno te da odjeća bude funkcionalna i da posluži svrsi.

Na kozmetici ne štedi

Od žena se očekuje da uvijek blistaju kada je stil u pitanju, a Vedran Prodić kaže da bi i muškarci trebalo da vode računa o svom izgledu.

"Nije rijetkost u Sarajevu sresti dobro obučenog i sređenog muškarca, ali srešćete još dvojicu koji su potpuno nezainteresovani za svoj izgled. Detalji su u zadnje vrijeme nešto što daje pečat cjelokupnom izgledu", navodi on.

Kada je u pitanju kozmetika, tu novac ne štedi.

"Zbog prirode posla i stalnog nanošenja šminke na lice, gelovi za umivanje i kreme za lice su najneophodniji, a zatim i ostale potrepštine za ličnu higijenu. "Nivea" proizvodi mi odgovaraju i na njima ne štedim novac. Što se tiče parfema, trenutno su tri u opticaju, zavisno od raspoloženja - "Issey Miyake Intense", "Marc Jacobs Bang Bang" te "Valentino Homme", dodaje Prodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije