Ljepota

Novogodišnja toaleta: Kosa

Novogodišnja toaleta: Kosa
Novogodišnja toaleta: Kosa

Mnogi ljudi biraju frizuru nalik na onu koja savršeno pristaje njihovim prijateljima, a kada rezultat ne bude zadovoljavajući, krive frizere. Istina je da svakom obliku lica odgovara drugačija frizura i da se time najviše treba voditi pri izboru.

Ovalno lice: To je tip lica uz koji je vrlo lako i jednostavno prilagoditi frizuru. Jedino treba paziti na oblik uha i njegovu veličinu. Ako su uši previše vidljive, a nisu perfektne, bolje je ne šišati se prekratko.

Okruglo lice: Kod osoba sa izrazito okruglim licem pogrešno bi bilo ostaviti takvo lice cijelo otkriveno, jer bi se još više istakla oblina. U takvom slučaju potrebno je podići frizuru na tjeme. Potiljak je bolje kraće ošišati, jer tako vrat izgleda duže.

Duguljasto lice

To je tip lica kojem je čelo dosta visoko, obrazi izduženi i brada uža, nekada četvrtasta. Treba izbjegavati razdjeljak po sredini, otkriveno čelo i ravnu dužu kosu. Da bi lice dobilo ravnotežu, potrebno je skratiti kosu do visine brade i nositi lepršave frizure.

Srcoliko lice

Karakteristike srcolikog lica su nisko čelo i široka glava u visini očiju, a sitna brada. Da bi se izbjegla širina gornjeg dijela lica, frizura mora biti malo podignuta na tjemenu, a više slegnuta sa strane.
Četvrtasto lice: Frizure za četvrtasto lice su polukratke, sa lepršavim kovrdžama. Važno je da frizura bude meka i da osoba nosi razdjeljak sa strane, nikako po sredini glave.

Trouglasto lice: Da bi se ispravio nesklad između jake brade i uskog čela koji je osnovna karakteristika trouglastog lica, potrebno je kosu ošišati polukratko ili kratko. Osnovno je da linija frizure ima punoću na gornjem dijelu lica i glave. Čelo može biti otkriveno ili sa laganim šiškama.

Novogodišnja toaleta:

Torbe

Kosa

Nakit

Parfemi

Oči

Cipele

Haljine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije