Ljepota

Novogodišnja toaleta: Oči

Novogodišnja toaleta: Oči
Novogodišnja toaleta: Oči

Mnoge djevojke nerviraju se zbog toga što, pored silne šminke koju imaju, ne znaju da se našminkaju. Iako djeluje jednostavno, potrebno je znati neka pravila.

Sjenila u obliku kreme nanose se prstom, a prikladna su za suvu kožu. Ne preporučuju se za spuštene i izborane kapke.

S druge strane, sjenila u obliku pudera nanose se mekom četkicom ili kistom. Vrlo se lijepo razmazuju i cijelog dana ostaju nepromijenjena.

Olovke za šminkanje nanose se prstom kao sjenila, ili se namaže tanka crta kojoj se konture zatim kistom lagano razmažu, tako da dobiju meke prelaze. Boje sjenila za oči biraju se prema boji očiju.

Tuš za oči je ponovo aktuelan. Na oko se nanosi kao tanka crtica uz samu ivicu trepavica. Crni tuš izgleda neprirodno, osim na izrazitim crnkama, pa je bolje odabrati sivu, smeđu ili tamnoplavu boju. Uz malo truda može se nanijeti u vidu malih tačkica između trepavica, što djeluje vrlo prirodno.

Da bi se zaokružilo šminkanje očiju, potrebno je nanijeti maskaru i to strpljivo i ujednačeno. Boja se može odrediti i prema boji sjenila. Dakle, tamnosiva, tamnoplava, tamnozelena, ali najčešće crna. Za rijetke trepavice može se uzeti četkica sa dlačicama, koje će optički znatno produžiti trepavice.

Novogodišnja toaleta:

Torbe

Kosa

Nakit

Parfemi

Oči

Cipele

Haljine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije