Ljepota

Odaberi savršeni kaput prema svojoj građi (FOTO)

Odaberi savršeni kaput prema svojoj građi (FOTO)
Odaberi savršeni kaput prema svojoj građi (FOTO)

Već danima govorimo o trendovima i svemu onome što nam nova sezona donosi kao aktuelnosti kada je moda u pitanju. Svi će dijeliti mišljenje da trendovi ne vrijede ništa kada ne pristaju vašoj građi, te da je najbolje i najmodernije upravo ono što vam dobro stoji i u čemu se dobro i udobno osjećate. Pripremajući se za jesen i zimu, pomažemo vam da odaberete pravi kaput za sebe.

Građa pješčanog sata

Ukoliko imate građu koju popularno nazivamo pješčanim satom, onda ste definitivno neko ko ju je sigurno zavolio pojavom Kim Kardašijan koja je ovakvu građu učinila popularnom. Uzak struk, upečatljive obline, čine da se mora dobro razmišljati o modelima koje možete ponijeti. Vi imate sreće, bar kada su kaputi u pitanju. Možete za sebe odabrati bilo koji, s tim što oni koji imaju pojas i malo se šire pri dnu, mogu da vam stoje najbolje, te bi možda njih i trebalo da birate.

Atletska građa

Ukoliko ste atletski građeni ili kako se još kaže “pravougaonasto“, onda sigurno imate popriličnih problema pri odabiru modela garderobe za sebe. Ono što morate da radite jeste da stvarate iluziju pješčanog sata, te da se oblačite tako da ćete stvoriti obline garderobom. Uvijek birajte kapute sa pojasem, kako biste ih stavili oko struka i tako ga istakli, te one čiji se donji dio širi, što će malo uvećati liniju kukova. Vašoj građi odgovaraju i kaputi sa dvoredim kopčanjem, zbog čega slobodno možete birati i takve.

Građa u obliku trougla

Građa u obliku trougla podrazumeva da imate kukove koji su širi u odnosu na širinu ramena. Veliki broj žena je ovako građen, te ovo nije neki pretjeran problem kada je garderoba u pitanju. Jedino što je potrebno jeste da akcenat prebacite na ramena, kako biste pažnju odvukli sa kukova, a u ovome će vam pomoći kaputi sa većim krznom oko vrata, oni koji kreću da se šire od grudi, te širi kaputi, koji će sakriti vaš donji dio tijela i ujednačiti ga sa ramenima.

Građa obrnutog trougla

Dok “trouglasta” građa podrazumjeva uža ramena, a šire kukove, obrnuti trougao podrazumjeva obrnuti raspored. Šira ramena, a uži kukovi. Modeli kaputa koji stoje vašoj građi su strukirani i A kroja, kako bi odvukli pažnju sa ramena, a kukovi malo uvećali, te se tako postiže razmjera među njima.

Građa u obliku jabuke

Građa u obliku jabuke podrazumjeva da imate mršave noge, a gornji dio tijela zaobljeniji, te malo širi. Vama najbolje stoje nešto širi modeli kaputa, koji su širi i u donjem dijelu, kako bi vaše telo učinili srazmernim, kao i kaputi ravnog kroja. No, i vi uvijek možete da pribjegnete triku sa pojasem, te da stvorite struk koji možda kod vas nije toliko izražen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije