Ljepota

Odaberite pravi ruž za usne

Odaberite pravi ruž za usne
Odaberite pravi ruž za usne

Alarm se opet nije oglasio, opet kasnite, opet nemate vremena ni za propisno češljanje, a da ne pominjemo komplikovani mejk ap - sigurno ste se našle u ovoj situaciji mnogo puta.

Najbrži način za postizanje svježijeg i prefinjenijeg izgleda svakako jeste ruž za usne. Mat, sjajan, boje pudera ili boje trešnje - izbor je beskonačan, a na vama je da izaberete onaj koji će vašem licu dati živost.

Kod većine dama, tu se javlja problem - kako izabrati baš onaj pravi koji će vam toliko dobro pristajati da ćete ga koristiti i kao prvu pomoć, kao zaštitni znak, kao "basic" dio mejk apa od kog se nećete odvajati. Poenta savršenog ruža za usne je da izgledate šik i bez trunke šminke, samo s ružem na usnama.

Pravilo po kom ćete najbolje izabrati ruž je da uvijek kupite onaj koji je za dvije nijanse tamniji od prirodne boje vaših usana.

Ukoliko imate tanke usne, izbjegavajte tamnije ruževe, već birajte rozikaste ili bež nijanse. Kremasti ruž tankim usnama može dati punoću.

Žene svijetle puti i kose iz spektra plavih nijansi bi trebalo da se drže ljubičastih i roza tonova, puderastih i nijansi boje kapućina, dok za tamnu put važi pravilo da ruž mora biti svjetliji od kože.

Crvenokose će savršen ruž pronaći na polici s nijansama cimeta ili terakote, a ukoliko imaju i taman ten, odlično će im pristajati breskvasto-smeđi tonovi.

Damama sa svijetlim tenom, a tamnom kosom pristajaće svijetle crvene nijanse, te boja brusnice ili šljive, a ukoliko ste vlasnice tamne kose i tamnog tena tamnoružičaste nijanse će biti pun pogodak.

Ukoliko vam zubi nisu bijeli, izbjegavajte narandžaste tonove kojima biste dodatno istakli tu malu nesavršenost. Takođe, izbjegavajte i boju ciklame, kao i boju pudera, uprkos njenoj popularnosti.

Ruževi kojima ćete neutralizovati žutilo zuba su oni boje mesa, pa sve do onih u nijansi trule višnje - kontrast tu igra glavnu ulogu. Ruževi sa sjajnim efektom takođe mogu biti od pomoći, jer vam u ovoj situaciji svjetlo reflektuju i usne, a ne samo zubi i stvara se osjećaj dubine.

Najpopularniji među ruževima svakako jeste crveni ruž. "Crveni" je zaista širok pojam, jer morate obratiti pažnju koja crvena pristaje baš vama. Ukoliko imate tamniji ten, birajte jarkocrvene nijanse. Žene sa svijetlom kožom koja ima rozikasti odsjaj će onaj pravi naći među nijansama boje trešnje.

 

 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije