Ljepota

Odjeća i obuća za kišne dane (FOTO)

Odjeća i obuća za kišne dane (FOTO)
Odjeća i obuća za kišne dane (FOTO)

Cipele i odjeća od vještačkih materijala, ili PVC-a, na prvom mjestu su povezani sa retro-futurizmom.

Ovi materijali slični plastici su široko rasprostranjeni u upotrebi. Ali, danas stvari od PVC-a, izgledaju veoma elegantno i što je najvažnije pouzdana su zaštita od kiše. Najpoznatije su gumene čizme i transparentni kišobrani od PVC-a, ali danas su u upotrebi i mantili, jakne sa otiscima koje imitiraju čipku, pa čak i neke čudne haube mrežaste. Za razliku od druge spoljašnje odjeće za kišno vrijeme, transparentna odjeća dozboljava da vaša odjevna kombinacija bude na vidiku.

Dizajneri su optuženi za nepraktičnost, i nedavno je stvaralačka snaga mnogih brendova bačena na proučavanje. Potrebne su tkanine i materijali koji mogu da čine naše živote lakšim, posebno u lošim vremenskim uslovima.

Tako na primjer brend Norwegian Rain za njihove jakne i kapute koristi tkanine iz Japana visoke tehnologije, natopljene posebnom vodootpornim rješenjem. Kožne torbe takođe mogu biti zaštićeni od nevremena. Norveški brend je razvio liniju baletanki, pa čak i cipele sa štiklom koje su vodootporne. I nemojte misliti da ove gumene cipele imaju nešto zajedničko sa onima koje smo nosili u detinjstvu - sada izgledaju svijetlo i lijepo.

Ako nemate povjerenja u novu tehnologiju i niste spremne da nosite vodootprone gumene cipele, najsigurniji recept da se nosite sa lošim vremenom je da se samo oblačite toplo. Izaberite lijep mantil u boji terakote ili modernu jaknu sa kapuljačom. Ponesie šal koji će vas zaštititi od vjetra i udobne cipele sa stabilnom petom. Glavna stvar, ne zaboravite kišobran. I, naravno, jačajte imuni sistem!

(N.N/GRAZIA.ra)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije