Ljepota

Osvježite svoj stajling originalnim jaknama (FOTO)

Osvježite svoj stajling originalnim jaknama (FOTO)
Osvježite svoj stajling originalnim jaknama (FOTO)

Ako se podrazumjeva da je sezona proljeće/ljeto predviđena za krpice laganih materijala, kratke suknje, kratke majice i ostale minijaturne komade garderobe, nikako nemojte sasvim odložiti svoje jaknice i mantiliće ili čak prestati da razmišljate o kupovini istih. Oni uvijek treba da budu tu negdje, pri ruci, da nas ugriju kada je veče svježe, ali i da “začine” naš stajling, makar ih nosile samo kao “ukras”.

Uvijek se možete opredijeliti za neprevaziđene kožne ili teksas jakne, ali ponekad treba malo i odstupiti od ustaljenih pravila i pokazati originalnost i kreativnost prilikom osmišljavanja stajlinga. Recimo, zašto ovog proljeća ne biste ponijele zanimljive, neobične jakne i mantile koji će svakako učiniti da se istaknete u masi svojom originalnom i jednistvenom odjevnom kombinacijom.

Ukoliko želite da svoju jednostavnu, svedenu kombinaciju učinite “zabavnijom” i zanimljivijom, odaberite jakne upadljivih boja koje će se odlično slagati sa vašom jednobojnom garderobom ili minimalističkom kombinacijom džinsa i obične bijele majice. Neka vaš izbor budu proljećne boje poput zelene ili roze, a dobra ideja je i dezen baš u duhu proljeća, a to su simpatične bomber jakne sa cvjetnim printom. Osim zanimljivog modela, neka se vaša jakna izdvoji i originalnim naljepnicama, natpisima ili drugim “ukrasima”.

Ukoliko volite neobične kombinacije koje će na pravi način pokazati vašu kreativnu, umjetničku stranu, neka jakna bude ta koja će prenijeti tu poruku. Neobično sječena ili sa neobičnim detaljima na sebi učiniće da izgledate jako originalno i moderno, a vjerujemo da će vam mnoge djevojke zavidjeti na takvom stajlingu.

Osim toga, upadljivi aksesoari takođe mogu biti ti koji će vam dati efektan izgled te svoju jaknu osvježite interesantnim naočarima, nakitom ili simpatičnim torbama.

Odjeća je najbolji način da drugima prenesete neku poruku. Bilo da je riječ o vašem ukusu, stavu ili stilu koji volite, to će se najbolje vidjeti upravo na osnovu toga šta ste obukle. A ako već imate u svom ormaru sve one zanimljive majice sa duhovitim porukama, zašto i vaši proljećni mantili i jakne ne bi “zasijali” baš takvim sjajem? Ponesite na leđima ili rukavima zanimljivu i upečatljivu poruku koja će privlačiti sve poglede, a vas učiniti kraljicom “uličnog” stila!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije