Ljepota

Ovako obuća utiče na izgled vaše pozadine

Ovako obuća utiče na izgled vaše pozadine
Ovako obuća utiče na izgled vaše pozadine

Opšte je poznato da obuća koju nosimo može dobro ili loše da utiče na izgled naše zadnjice. Evo i kako koji tip obuće ima uticaj na pozadinu.

Svaki tip ženske obuće drugačije djeluje na pozadinu žene, pa tako kad obujemo npr. patike, zadnjica nam ne izgleda isto kao u sandalama sa platformom.

Patike

U patikama zadnjica izgleda veće, zato što nam one omogućavaju da hodamo bez ograničenja i pružaju potpunu slobodu pokreta. S druge strane, upravo zbog toga, zadnjica će biti spljoštena.

Ravna obuća

Svaka žena će kada bira udobne cipele posegnuti za onima sa ravnim đonom. Kako zadnjicu čine tri mišića – gluteus maximus, medius i minimus, ukoliko ih sve vrijeme ne stežete dok stojite, oni su opušteni i zbog toga zadnjica izgleda kao da je "obješena". Takođe, ravne cipele će naglasiti svaki estetski nedostatak vaših nogu kao što je ravno stopalo ili razlika u njihovoj dužini.

Blok štikle

Ovakve štikle pružaju veću stabilnost zbog deblje pete i zbog toga je težina tijela bolje raspoređena. Međutim, zbog toga što možete udobnije da stojite, zadnjica nije izbačena i izgleda ravno.

Štikle (2.5 – 5 cm)

Ovo je najudobnija verzija štikli i kratkoročno će učiniti da vaša zadnjica bude uzdignuta i čvršća. Međutim, mnoge dame ne vole ovu visinu potpetica jer smatraju da je "preniska". Još jedan problem je taj što ako vaši mišići nisu potpuno aktivni, naročito trbušni, tijelo pokušava da nadomesti taj nedostatak tako što izbacuje zadnjicu i gura karlicu napred kako bi napravilo balans. Posljedica je bolan donji dio leđa, piše Srbijadanas.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije