Ljepota

Ovo su trendovi koje ćemo nositi na proljeće

Ovo su trendovi koje ćemo nositi na proljeće
Ovo su trendovi koje ćemo nositi na proljeće

Prošli su praznici, a zima još uvijek traje i nekako se svi radujemo toplijim danima.

Što su proljećni dani bliže raste i naše nestrpljenje, ne možemo da ih dočekamo.

Dizajneri su još odavno prikazali svoje modne predloge za proljeće 2016, pa ako ste to propustili, pravi je trenutak da na vrijeme saznate šta će ovog proljeća biti u trendu i u skladu sa tim polako smišljate kombinacije.

Pokazaćemo vam šta se to nosilo na revijama, a vi ćete sigurno izabrati detalje koje možete ponijeti i izgledati apsolutno šik!

VINTIDŽ - Sigurno već znate da vintidž stil podrazumijeva komade garderobe koji podsjećaju na one koje možemo pronaći u ormarima naših baka i prabaka. Ovaj stil će se nositi i ovog proljeća, a predložile su ga mnoge modne kuće kao što su Gucci, Prada, Chanel i  Miu Miu.

Ako želite da ispratite ovaj trend potražite barem dva vintidž komada, uklopite ih u svoju kombinaciju i naravno ne zaboravite, a i ne plašite se, da se igrate modom!

KOMBINEZON HALJINE - Blago provokativna, a u isto vrijeme nježna, kombinezon haljina se vraća na velika vrata. Tako barem tvrde kreatori modnih kuća  Givenchy, Chloe, Burberry, Balenciaga, Saint Laurent i mnogi drugi. Možda se sjećate da su se ovakve haljine nosile devedesetih, ali se ponovo mogu nositi i to sa dodatkom čipke i u nježnim, nude bojama. Takođe, ove haljine će sjajno ići na espadrile, kratke čizmice, pa čak i gumene čizme.

PRUGE - Dolce & Gabbana, Missoni, Christian Dior, Giorgio Armani između ostalih predlažu da ovog proljeća ponesemo i pruge – bilo da su sitne ili krupne, horizontalne ili veritkalne. Iako će one horizontalne više laskati vašoj figuri ponesite barem jedan komad na prugice i to u potpuno nevjerovatnim bojama.

Ipak, osim ako nije u pitanju haljina, kada imate jedan upadljiv komad na štrafte neka ostali budu jednobojni.

ŠLJOKICE - Noćni izlasci ovog proljeća ne smiju biti potpuno jednostavni. Ono što im fali su šljokice i još šljokica, ali ne samo u zlatnim i srebrnim bojama već u svim koje vam mogu pasti na pamet. Gucci, Roberto Cavalli, Pucci, Tom Ford i mnogi drugi kreatori i modne kuće predlažu da budete prave disko kraljice, ali one sa mnogo stila i ukusa, koje znaju da i sa šljokicama mogu izgledati apsolutno sofisticirano.

I da, ovakve modele ostavite samo za veče i posebne prilike, kada morate biti glamurozne.

BOMBER JAKNA - Ukoliko ste prošle godine nabavili bomber jaknu, znajte da ćete je moći i ove sezone nositi i to ne samo zato što je svakako imate, već i zato što je ovu sezonu predlažu i Roberto Cavalli, Fendi, Bottega Veneta i Versace. Ova jakna je miljenica poklonika street style-a, modnih blogerki i ono što je najbolje kod nje jeste činjenica da je možete nositi uz svakodnevne, opuštene kombinacije, sportski stil, ali i potpuno elegantni stil.

ROMANTIKA - Sve nježne duše koje smatraju da žena mora biti u svakom smislu ženstvena i koje romantični stil prihvataju kao jedini relevantan obradovaće se kada saznaju da su AlexanderMcQueen, Valentino, Chanel, Roberto Cavalli i još nekoliko poznatih kreatora i modnih kuća upravo dali takve predloge za ovo proljeće. Dakle, okrenite se pastelnim bojama, laganim tkaninama i svemu onome što će vas činiti da se osećate poput pjene.

CVIJEĆE - Ako išta asocira na proljeće to je definitivno cvijeće. Saint Laurent, Dolce & Gabbana, Gucci i Chloe su između ostalih predložili da ovog proljeća budete lepršave i  vesele u cvjetnom printu. Haljine, odijela, suknje, sakoi ili košulje - na vama je da izaberete, ali nemojte propustiti priliku da ponesete ovaj stil. Kao i svaki šareni komad nosite ga iz jednog dela ili sa jednobojim komadima, a ukoliko ste baš hrabre pokušajte da ga kombinujete sa drugim printom, kao što su na primer tufnice.

Ovo su samo neki od predloga svetskih modnih kuća, a mi smo sigurni da će u prodavnicama koju su nam dostupne moći da se pronađu barem slični detalji, a možda nešto i sami imamo, samo je potrebno da dobro potražimo.

(NN, mogujatosama)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije