Ljepota

Ovu torbu želi svaka žena (FOTO)

Ovu torbu želi svaka žena (FOTO)
Ovu torbu želi svaka žena (FOTO)

Dok Džejn Birkin i Hermes ratuju oko legendarne torbice koja je nastala prije 30 godina i koja nosi ime francuske glumice, ukrajinski brend "Artbudo", sa sjedištem u Kijevu, luksuzne torbe ukrašava malim slikarskim remek-djelima.

Naime, u želji da na tržište torbi donese nešto novo i drugačije, "Artburo" se dosjetio sjajne ideje koja je osvježila postojeća izdanja kultne Birkinke koja je simbol istančanog ukusa, finansijske moći i ugleda.

"Artburo" omogućuje klijentima da sami kreiraju "platno" koje će se aplicirati na modele koji koštaju oko 4.000 dolara. Aplikacija je, pored Birkinke, dostupna i za oslikavanje torbe Kelly, koju je Hermes osmislio u čast američke glumice i monaške princeze, Grejs Keli.

Tako je, na primjer, ruska manekenka Irina Šajk svoju Birkinku ukrasila sopstvenim imenom, dok je Kanje Vest odlučio da će torbicu njegove supruge Kim Kardašijan oslikati njihova kćerka Nort.

Inače, klasična Birkinka se izrađuje od različitih vrtsa najfinije kože, a cijena se kreće oko 15.000 dolara! Sporna verzija torbe zbog koje je Džejn zatražila da torba promijeni ime je izrađena od krokodilske kože i košta daleko više, nevjerovatnih 36.000 američkih dolara!

Za izradu ove Croco verzije je potrebna koža sa dva ili tri krokodila, a čitav proces ove ručno izrađene torbe traje između 18 i 25 sati.

(elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije