Ljepota

Pet savjeta za pametnu kupovinu kozmetičkih proizvoda

Pet savjeta za pametnu kupovinu kozmetičkih proizvoda
Foto: Ilustracija | Pet savjeta za pametnu kupovinu kozmetičkih proizvoda

Uvijek biti besprijekorno dotjerana ne mora da znači da treba da budete u minusu i imate kupatilo prepuno proizvoda koje ne koristite. Parfimerije i drogerije nevjerovatno su primamljive, ali ako želite da prestanete da bacate novac i gomilate proizvode koje ne koristite, držite se ovih savjeta.

Bolje jedan dobar proizvod nego deset loših

Često nam je puno da damo određenu cifru za proizvod za koji znamo da je odličan, ali bez problema kupujemo hrpu balzama za usne, gelova za tuširanje, pilinga, ruževa na sniženju u čudnim bojama i lakova u minijaturnim pakovanjima. Kad se sve to sabere, vjerovatno košta i više od malo skuplje maskare ili ruža o kojem sanjate.

Pratite sniženja

Većina drogerija i parfimerija često ima akcije na određene brendove i proizvode, s popustima i do 30 posto. Dovoljno je samo da pratite njihove Facebook stranice ili bacite oko na reklamu koju ste dobili u poštanskom sandučiću. To je najbolji način da uštedite novac na kozmetičkim proizvodima.

Osmislite plan njege i šminkanja

Ako ste jedna od onih osoba koje u parfimeriji kupuje sve što joj izgleda lijepo, stanite i dobro razmislite. Da li ćete zaista koristiti serum koji se nanosi svaki dan ispod kreme? Imate li već mlijeko za skidanje šminke koje niste potrošili ni do pola? Možete li u isto vrijeme da koristite i losion, i gel, i micelarnu vodu? Da li ćete zaista nositi tirkiznu sjenku i ljubičasti ajlajner?

Prvo dobro pogledajte šta imate u kupatilu i zaključite šta stvarno koristite, a tek poslije toga krenite u šoping.

Čuvajte se sumnjivih i lažnih proizvoda

Jedno je kupiti maskaru kada parfimerija ima sniženje na sve takve artikle, ali kupovanje pudera koji već na prvi pogled izgleda sumnjivo čisto je bacanje novca. Kupujte samo nove proizvode kojima isticanje roka trajanja nije ni blizu. Ni lažnjaci nisu neka ušteda – naprotiv, kvalitetom nisu ni blizu originala, a često sadrže i supstance koje mogu izazvati alergije i bubuljice.

Nađite parfem “za po danu”

Ako je vaš najdraži parfem poprilično skup, pronađite jeftiniju varijantu koju ćete nositi na posao i tokom dana. Odlične mirise po pristupačnim cijenama danas imaju brojne “high street” prodavnice, ali i parfimerije s prirodnom kozmetikom. Za dnevne opcije možete da izaberete i mirisni losion za tijelo.

(Ljepotaizdravlje.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije