Ljepota

Pet znakova koji vam pokazuju da ste fit

Pet znakova koji vam pokazuju da ste fit
Foto: N.N. | Pet znakova koji vam pokazuju da ste fit

Sljedeći put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku, iako ste strogo pazili na ishranu i vježbali, nemojte biti razočarani. Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršali niti da ste fit i u dobroj formi.

Samopouzdanje će vam podići i ovih pet znakova koje vam vaga neće pokazati:

1. Kako vam stoji odjeća

Vaga vam neće pokazati da li ste izgubili centimetar ili ste smršali za jedan konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odjeća vrlo vjerovatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Stanje vaše mišićne mase

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vježbali ste i vodili računa o ishrani, to može da znači da ste istopili salo i izgradili mišiće. Na ovaj način tijelo će sagorijevati više kalorija kako bi mišići dobili dovoljno energije.

3. Koliko voća i povrća svakodnevno jedete

Vaga vam ne govori šta se događa u vašem organizmu, naročito kad je riječ o tome koliko unosite hranjivih materija. Ono čime svakodnevno hranite organizam puno je važnije za vaše cjelokupno zdravlje i formu od brojke koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života

Želite li da smršate, važno je da se edukujete o zdravom načinu života. Vaga vam neće pokazati šta ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike stekli, a koje će blagotvorno uticati na vaše tijelo i zdravlje.

5. Koliko možete da prepješačite

Vaga vam neće reći u kakvoj ste tjelesnoj formi. Ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit i prepješačiti impresivne maršute.

(Lepotaizdravlje.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije