Ljepota

Plisirane suknje opet dominiraju

Plisirane suknje opet dominiraju
Foto: Ilustracija | Plisirane suknje opet dominiraju

Zbog trendova stvorenih na modnim pistama, street style sceni i na kraju u velikim prodavnicama, plisirana suknja je nezaobilazni hit komad hladnije sezone.

Ovaj model suknje je višestruko upotrebljiv predmet. Uz vješt pristup može se nositi u najrazličitijim kombinacijama. Zavisno od tkanine, oblika i širine nabora mogu se stvarati sasvim jedinstvene forme.

Međutim, postoji i opasnost.

Naime, ove suknje nisu za svakoga budući da vizuelno dodaju centimetre na mjesta gdje su oni nepoželjni. Ipak, plisirane suknje široko su zastupljene u kolekcijama skupih, ali i nezavisnih modnih kuća. Dakle, ukoliko želite obnoviti svoju garderobu te uključiti u nju neki klasični element, razmislite o kupovini plisirane suknje: lagane, lepršave, zavodljivo kratke ili romantično duge  sve zavisi od vašeg stila i trenutnog raspoloženja. Ove suknje možete kombinovati u sportskim i neformalnim verzijama, ali i kao sofisticirane i elegantne.

Prirodni saveznici plisiranoj suknji ove su sezone bijele patike, mokasine, traper i kožne jakne  to su komadi u kojima ćete se još moći nauživati u ovom mjesecu, sve dok nam i službeno ne dođu vrlo niske temperature i prave zimske prilike. Tada će glavnu ulogu plisirane suknje zaigrati uz toplo pletivo, vunene kapute, visoke čizme od brušene kože i sjajne gležnjerice.

U večernjoj varijanti

Kao veliki hit plisirana suknja se nameće i u svečanim kombinacijama, kada modeli s pliseom u metalik efektima postižu svoj potpuni smisao i namjenu. Svi volime malo svjetlucavih detalja u svojim modnim kombinacijama, a suknja bogatog materijala i teksture je odličan izbor. Ukoliko želite ublažiti kombinaciju možete je kombinovati s nekim finim džemperom ili vestom. A ukoliko želite privući pažnju i biti prava zvijezda večernjeg izlaska kombinujte je sa nekim jakim i blještavim komadom odjeće.

Nakit

Na plisiranu suknju savršeno će ići neki komad nakita koji se ističe, poput velike ogrlice. Kada nosite nakit obratite pažnju da odjeća bude u nježnim nijansama ili crne boje tako da bude podloga za nakit koji se treba istaknuti, a ne utopiti u kombinaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije