Ljepota

Pomjeraju granice kreativnosti

Pomjeraju granice kreativnosti
Pomjeraju granice kreativnosti

SARAJEVO - Za predstojeći 34. "Nivea BH Fashion Week Sarajevo", koji će biti održan u periodu od 20. do 22. aprila, sve je spremno, a svoju kreativnu inspiraciju kroz najnovije modele pokazaće neki od najboljih modnih dizajnera iz BiH.

"Uprkos činjenici da se domaća tekstilna industrija, nepripremljena za zahtjeve tranzicije, sporije razvija, 'Nivea BH Fashion Week Sarajevo' dugi niz godina doprinosi razvoju poduzetništva u svijetu mode, dajući joj injekciju prijeko potrebnog optimizma, podsticaj da istraju u svom radu i zadrže svakako svoje mjesto na bh. modnoj sceni u ovom za modne umjetnike teškom razdobolju", poručili su organizatori.

Cilj dana mode u Sarajevu jeste i da se kroz obuku mladih za preduzetništvo i finansiranje biznis ideja razvije preduzetništvo mladih i pruži podrška samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti mladih.

"Za razliku od nimalo ružičaste situacije u domaćoj tekstilnoj industriji, kreativnost bh. modnih umjetnika nikada nije bila sporna. To najbolje dokazuju oni rijetki i najbolji modni dizajneri u našoj zemlji, koji iz sezone u sezonu imaju kontinuitet u dizajniranju kolekcija i koji se trude i rade u svijetu mode, te koji uspijevaju napraviti svoje nove kolekcije", naveli su organizatori.

I ove godine organizatori "Nivea BH Fashion Weeka" su Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i Modna agencija "ABC Models".

Kao i svake godine, najbolji domaći modni dizajneri imaju mogućnost da prikažu svoje kolekcije, dok će mladi talenti dobiti šansu da naprave prve korake u svijetu mode i da se predstave najširoj modnoj javnosti. Trenutno je u toku i online casting za zaštitna lica za pet bh. modnih dizajnera.

Pomjeranje granica kreativnosti osnovna je tematika svakog "Fashion Weeka" u Sarajevu, pa tako i ovog predstojećeg, koji modnim znalcima najavljuje nove originalne modne priče bh. modnih stvaralaca i njihove vizije odijevanja za predstojeće sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije