Ljepota

Pravila kojih se pridržavaju sve moderne djevojke (FOTO)

Pravila kojih se pridržavaju sve moderne djevojke (FOTO)
Pravila kojih se pridržavaju sve moderne djevojke (FOTO)

Nije lako stalno živjeti i biti stajliš (barem tako kažu). Svijet mode mijenja se iz dana u dan, trendovi dolaze i odlaze prije nego što uopšte stignemo da odlučimo da li nam se sviđaju ili ne. Kako bismo znali u šta se ipak dugoročno isplati uložiti odlučili smo da izdvojimo 5 važnih pravila kojih se uvijek treba držati pri kupovini novih trendi krpica. Ako se budete držali ovih pravila, garantujemo vam da ćete odmah imati veću kontrolu nad svojim ormarom (i bankovnim računom!).

Jedan od svakih 5 kupljenih komada treba da bude bezvremenski

Ako bolje razmislite na prolazne trendove ostavljate najviše novaca. Kako biste izbjegli pun ormar beskorisnih, trendi komada koje nećete dugo nositi, držite se pravila da uvijek jedan od pet kupljenih komada bude nešto skuplji, kvalitetniji i dugotrajniji komad.

Isprobajte samo one (nove) trendove koji odgovaraju vašem stilu i ličnosti

Trendovi su uvijek uzbudljivi, posebno ako ste zaljubljenik u modu. Ali prije nego što kupite trendi komad budite sigurni da odgovara vašem stilu, ličnosti i da ćete ga nositi. Nemojte padati na trendove samo zato što ga nosi pola grada.

Usvojite “stilsku uniformu” od 3 komada

Ovo pravilo ne vazi samo za one dane kad nemate šta da obučete. Stilska uniforma od 3 komada idealan je način kako da suzite izbor komada koji vam nedostaju u ormaru ili šta treba da potražite. Bilo da se radi o farmericama, bijeloj košulji i šalu ili možda bajker jakni, uskim farmericama i bijeloj majici - ova tri komada bit će "oni" IT komadi u vašoj kolekciji kojima se uvijek vraćate i koji će vas spasiti svaki put kad se oblačite u žurbi. Ulaganje u ova tri komada nikad nije bacanje novaca!

Kupujte komade koje možete nositi na najmanje 3 različita načina

Statement komade teško je zaobići, ali ako određeni komad možete nositi isključivo na jedan jedini način, vrlo vjerovatno nije vrijedan kupovine. Komadi koje možete nositi iznova i to na više načina daće vam  više zadovoljstva i uzbuđenja

Basic komadi stvoreni su za ponavljanje

Postoje određeni komadi odjeće na svijetu koji su doslovno i stvoreni da ih stalno nosite. Njihova multifunkcionalna svrha je razlog zašto su vam potrebni. Na primjer, bijlu majicu možete stalno nosite! Iskoristite svoje klasične majice, farmeice i jakne do maksimuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije