Ljepota

Pravila za ispravnu make up kupovinu

Pravila za ispravnu make up kupovinu
Foto: N.N. | Pravila za ispravnu make up kupovinu

Svakog dana make up tržište raste i izbor postaje sve veći, a samim tim i sve teži.

Međutim, ukoliko tek počinjete da pravite svoju make up kolekciju, ili jednostavno imate svijest o tome da vam nije potrebno 10 paleti za šminkanje, najbolje je da se odlučite za onu paletu koja vam pruža najviše mogućnosti i sa kojom ćete jednostavno uspjeti da postignete i dnevni i večernji look podjednako efikasno.

Donosimo vam pet savjeta pomoću kojih ćete lakše izabrati savršenu paletu sjena:

1. Mat nijanse

Kada birate paletu od više boja, obratite pažnju i odlučite se za onu kojom dominiraju mat nijanse, prije svega jer su one baza svih dnevnih i večernjih look-ova na vašim očima, a i zato što šljokičave sjene uz mat varijante izgledaju dosta efektnije nego kada su samostalne.

2. Izaberite tonove koji odgovaraju vašem tenu i boji očiju

Neće se svaka boja lijepo stopiti sa vašim tenom i bojom očiju, zato je važno da isprobate i otkrijete koji vam tonovi pristaju, kako biste izabrali adekvatnu paletu, koja obiluje nijansama koje vam odgovaraju.

3. Odlučite se za boje za koje ste sigurni da ćete ih nositi

Postoje palete koje donose neke upečatljive boje, zbog kojih su i postale popularne u tolikoj mjeri, međutim, ne dozvolite da vas privuku boje koje nećete nositi, jer su ekscentrične i teško se kombinuju. Ukoliko birate paletu koja će vam biti jedna i nezamjenjiva, odlučite se za boje koje možete nositi u svakoj prilici!

4. Odlučite se za kvalitet

Jako je važno šta nanosite na svoju kožu, zato nemojte kupovati palete koje imaju mnoštvo nijansi, od kojih većinu nikada nećete iskoristiti. Odlučite se za manje boja, bolji kvalitet i adekvatnu primjenu.

(NN/ljepotaizdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije