Ljepota

Prirodna kozmetika za njegu kože, povratak prirodnim vrijednostima

Prirodna kozmetika za njegu kože, povratak prirodnim vrijednostima
Foto: N.N. | Prirodna kozmetika za njegu kože, povratak prirodnim vrijednostima

Njega kože imala je veliki značaj još od davnih vremena. Svako doba u historiji čovječanstva imalo je specifične stilove ponašanja i percepcije ljepote, što je naravno uključivalo i kozmetičke tretmane kože. Osim toga, ovaj fenomen društvenog ponašanja nije zaobišao ni jedno mjesto na planeti, pa su tako razni narodi u raznim razdobljima imali svoje prakse, trikove i navike kad je u pitanju njega kože.

U posljednje vrijeme, u ovom kontekstu se sve više priča o biljkama i biljnim ekstraktima, a proizvodi za prirodnu njegu kože postaju sve popularniji. Ali, moderno vrijeme nije donijelo prirodnu kozmetiku kao novi koncept, nego je zapravo novi koncept postao sam povratak izvornim načinima njege kože, to jest, povratak prirodi.

Stručnjaci sugerišu da smo zbog brzog načina života olako postali odani vještačkim i sintetičkim proizvodima zbog kojih smo zaboravili na ogromne ljekovite resurse s kojima raspolaže priroda. Vještački proizvodi postali su nam masovno dostupni, dok smo za one prirodne morali prelaziti malo dalji put kako bismo do njih došli, što je taj zadatak učinilo  težim. Zbog toga su sintetički losioni, sredstva za zaštitu od sunca i mnogi drugi u potpunosti preplavili tržište kozmetike, ostavljajući našu kožu, ali i novčanik,  tanjom i zapravo nezaštićenom.

Međutim, konstantna istraživanja i javne diskusije na ovu temu  dovele su i do toga da u posljednje vrijeme sve više ljudi razumije negativne efekte sintetičkih proizvoda, te su zbog ispravne njege svoje kože spremni učiniti korak više. Adekvatan odgovor na njihovu potrebu dali su brendovi koji proizvode kozmetiku od prirodnih sastojaka, čineći korak više u nastojanju da ponude pouzdano i ljekovito rješenje za sve eventualne probleme koji bi se mogli pojaviti prilikom njege naše kože.

Tržište prirodne kozmetike još uvijek nije razvijeno u velikoj mjeri, pa je zbog toga veoma značajan podatak da u našoj državi imamo brend prirodne kozmetike koji je za relativno kratko vrijeme stekao povjerenje velikog broja korisnika. Radi se o prirodnoj kozmetici Gloria, čije jedinstvene recepture nastaju na obiteljskoj plantaži smilja u Hercegovini, a rezultat su predanog rada, stručnog znanja i vizije mlade Hercegovke Glorie Galić Volarić.

"Njezi naše kože moramo pristupiti holistički. To znači da sve što nanosimo na sebe mora biti jednako zdravo kao i ono što unosimo u sebe. Svi segmenti našeg života moraju da nadopunjuju jedni druge, pa tako pored zdrave hrane i zdrave kozmetike trebamo brinuti i o tome da imamo zdravo okruženje. Ako smo se pobrinuli za sve segmente, onda će nam prirodna kozmetika služiti kao zaštitnik naše prirodne ljepote, a ne samo kao sredstvo pomoću kojeg uklanjamo oštećenja i nepravilnosti na našoj koži. To je ujedno i moja misija, da se u potpunosti posvetim promociji zdravih rješenja za izazove na koje nailazimo u modernom vremenu."- izjavila je Gloria za naš portal.

Za povratak prirodi nikad nije kasno, niti je to težak zadatak. Važno je početi, a ono što u početku budu mali koraci, kasnije će imati veliki uticaj na naše cjelokupno zdravlje. Svoj prvi korak možete učiniti već sada, odabirom jednog od predivnih proizvoda prirodne kozmetike Gloria na www.prirodna.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije