Ljepota

Rikardo Tisci novi kreativni direktor "Versacea"?

Rikardo Tisci novi kreativni direktor "Versacea"?
Rikardo Tisci novi kreativni direktor "Versacea"?

Ambiciozni Britanac Džonatan Akerojd, koji je deset godina radio za modnu kuću "McQueen", preuzeo je poslovne uzde brenda "Versace" i istupio u javnost povodom otkazivanja couture revije. Vijest o otkazivanju jedne od najočekivanijih revija je uzburkala javnost, a pojavile su se spekulacije da je to sve učinjeno zbog rezanja troškova, no to je demantovano te su iz brenda istakli da se isključivo radi o logističkom potezu koji štedi vrijeme.

"Prikazujemo previše kolekcija i smatramo da još jedna revija nije potrebna. Umjesto revije, nova couture kolekcija biće prikazana u formi manjih evenata za važne klijente, koje ćemo organizovati u Njujorku i Hong Kongu", izjavio je on te dodao da je "Versace" izuzetno prisutan i važan na crvenom tepihu, što im daje svu potrebnu promociju couture linije.

Modni mediji se nisu ni ohladili od ove informacije kada im je servirana bomba o eventualnom dolasku Rikarda Tiscija na poziciju kreativnog direktora "Versacea". Po riječima insajdera, Donatela i Tisci navodno već mjesecima pregovaraju na ovu temu. Tisci je godinama u "Givenchyju" i od te kuće je uspio napraviti moderan brend, koji rado nose i promovišu sve aktualne "it" djevojke na čelu sa sestrama Džener i njihovom družinom mladih, bogatih modela i djece. S druge strane Donatela i Rikardo su bliski prijatelji dugi niz godina, a to prijateljstvo je javno potvrđeno njenim pojavljivanjem u "Givenchy" kampanji za sezonu jesen  zima 2015, što je bio svojevrstan presedan za industriju. Radi ovih pregovora "Versace" je navodno odgodio izlazak na berzu koji je najavljen prije tri godine, a kojem je prethodila pozamašna finansijska injekcija u iznosu od 210 miliona evra od strane američke korporacije "Blackstone".

Tiscijev transfer bi mogao značiti novu eru za "Versace", tačnije označiti potencijalno uzdizanje iz pepela i razvijanje estetike koja korespondira s vremenom u kojem živimo. Donatela je, čini se, odlučila promijeniti igru i prepustiti kreativne uzde nekom ko razumije kako diše tržište. U tom duhu, Tisci je sasvim logičan odabir.

Kroz godine "Versace" se suočavao s brojnim problemima. Porodična kompanija koju su vodili Santo i Donatela trpjela je gubitke, kako zbog loših poslovnih poteza tako i radi ekonomske krize. Estetika kuće takođe je došla pod veliki upitnik. Donatela kao da se često gubila u želji da nastavi bratovo nasljeđe i stvori nešto moderno i svoje. Kao rezultat smo dobili nekoliko konfuznih kolekcija koje su kritičari često oprezno komentarisali, upravo radi te sentimentalne vrijednosti koju "Versace" nosi za modnu industriju. "Versace" je još najprisutniji brend na crvenom tepihu za vrijeme dodjela filmskih i muzičkih nagrada. Holivudske zvijezde ga obožavaju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije