Ljepota

SPA raj u kupatilu

SPA raj u kupatilu
SPA raj u kupatilu

Toliko maštamo o wellness tretmanima, ali često su preskupi pa ih možemo priuštiti samo za neke posebne prilike, romantični bijeg iz grada ili druženje s prijateljicama.

Ipak, uz nekoliko malih trikova možemo naše kupatilo pretvoriti u pravi wellness raj i priuštiti si SPA osjećaj u svojoj kući.

RIJEŠITE SE SMETNJI: Vaš ritual treba i da ostane samo vaš. Neka to bude vaših pola sata relaksacije i uživanja. Ostavite mobilni telefon u sobi, riješite se svih obaveza, zamolite ukućane da vam pruže mir i odmarajte.

STVORITE UGOĐAJ: U ovim situacijama veoma je bitno stvoriti pravi ugođaj. Prije svega, pustite neku umirujuću muziku. Ugasite jako svjetlo i upalite svijeće, jer one šire toplu i smirujuću svjetlost. Bilo bi poželjno dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u svjetiljku, ako ju imate, jer miris poput lavande, jasmina ili kamilice, dokazano smiruju.

OSMISLITE TRETMANE: SPA ugođaj možete stvoriti bez obzira na to imate li kadu ili tuš-kabinu. Prije svega neka voda bude topla, istuširajte se i operite kosu, te pripremite i dodatne tretmane. Na primjer, uzmite šaku soli ili šećera, dodajte malo maslinovog ulja i nekoliko kapi nekog eteričnog ulja i priuštite si piling cijelog tijela. Zdravo je, potiče cirkulaciju i dobro raspoloženje, a koža će vam biti mekana. Takođe, miris eteričnog ulja u sekundi će se proširiti prostorom i pridonijeti cijeloj atmosferi. Napravite i pakung za kosu, zapravo priuštite sebi sve ono za što možda svakodnevno nemate vremena. Radite li kupku, stavite so u vodu ili eterična ulja, a možete napraviti i sapunicu. Možete dodati i latice omiljenog cvijeća. I samo se opustite, barem 15 minuta.

ZAVRŠNI EFEKT: Sada kad ste čiste, mirisne i relaksirane, još ćete malo produžiti taj osjećaj. Namažite cijelo tijelo omiljenim losionom. Stavite kremu za lice, a kosi priuštite i dodatan tretman kao što su regenerator koji se ne ispire ili ulje na vrhovima.

Odlično je da nakon ovakvog tretmana napravite čaj ili kakao i da se udobno smjestite uz dobru knjigu.

Ove male stvari mogu vas preporoditi nakon napornog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije