Ljepota

Saša Davidović detaljima "začinjava" kombinacije

Saša Davidović detaljima "začinjava" kombinacije
Saša Davidović detaljima "začinjava" kombinacije

BANJALUKA - Banjalučanin Saša Davidović, bivši model, a danas jedan od uspješnijih frizera, prepoznatljiv je na ulicama ovog grada po jedinstvenom stilu odijevanja, za koji kaže da zavisi od raspoloženja, ali i dnevnih obaveza.

"Moje svakodnevne kombinacije su između klasičnog, modernog i kežual stila. Prvo krenem od boje košulje, džempera, pa onda uskladim boje. Dnevno odvojim najviše pet minuta da bih smislio odjevnu kombinaciju, sve više od toga je gubljenje vremena", iskren je Davidović.

On je 2011. godine izabran za best model BiH, za best model svijeta, a iako se povukao iz aktivnog bavljenja modelingom, iz svijeta mode ipak, nije izašao.

"Zbog posla kojim se bavim uvijek pratim trendove jer smatram da neko ko radi posao poput mog treba da bude modno osviješten. Dizajneri pokušavaju da nas ubijede da moramo nositi komade iz najnovijih kolekcija da bismo bili u trendu i izgledali moderno, ne slažem se s njima", navodi on.

Smatra da se stil ne gradi samo brendovima i skupim stvarima, već da se prvenstveno gradi godinama.

Davidović napominje da su ženama uglavnom pogrešne popularne osobe uzori, kao i da je iz tog razloga nedovoljno onih koje imaju svoj i specifičan stil koji bi ih izdvojio iz mase.

"Nažalost, estradne umjetnice su uzor mnogim djevojkama, to se najviše vidi po našim klubovima, tu najviše vlada uniformisanost, a vulgarnost je odavno nadmašila pristojnost. Ali, ima sve više svijetlih primjera. Često me klijentkinje pitaju za savjet i mišljenje. Mislim da sve više ljudi shvata da je bolje imati jednu kvalitetnu stvar, nego pet jeftinih", istakao je Davidović.

Iako se od žena očekuje da su uvijek sređene i dotjerane, Davidović je saglasan s činjenicom da i muškarci treba da vode računa o fizičkom izgledu, mada dodaje da ne treba pretjerivati. Kaže da voli da se igra bojama. 

"Omiljena boja mi je plava, pa zatim bež, crna, bijela", dodaje on.

Ističe da domaću modnu scenu ne prati, te da samim tim ne poznaje ni rad domaćih dizajnera, ali postoji nekoliko stranih brendova koji kreiraju odjeću po njegovom ukusu.

"Od stranih brendova bih izdvojio 'Hugo Boss', 'Giorgio Armani', 'Tom Ford' i 'Hermes'", kaže Davidović.

Kada je u pitanju nakit, ni tu ne pretjeruje, pa nosi samo satove i kožne narukvice, dok cjelokupan outfit dopunjava leptir-mašnama i maramama.

Ovaj mladić u džentlmenskom maniru priznaje da voli iznenaditi drage ljude nekim poklonom jer ga to čini srećnim.

"Volim poklanjati, često iznenadim drage ljude, to je nešto što me ispunjava i čini srećnim. Prijatelji mi govore da sam ja neko kome je teško izabrati poklon, ali uvijek se obradujem parfemu", zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije