Ljepota

Savjeti protiv starenja koje bi trebala znati svaka žena

Savjeti protiv starenja koje bi trebala znati svaka žena
Savjeti protiv starenja koje bi trebala znati svaka žena

Starenje je prirodan proces i ne možemo ga izbjeći, ali možemo ga prilično usporiti ukoliko vodimo brigu o svojoj koži i tijelu.

Pravilna prehrana, redovito vježbanje i svakodnevna njega kože uistinu puno znače. Uz savjete koje vam navodimo u možete učiniti nešto dobro za svoju kožu i usporiti proces starenja.

Opustite mišiće

Ako često vježbate, to bi se moglo loše odraziti na izgled vašeg lica i vrata. Dermatolozi tvrde da se kod, žena koje napinju čeljust i vrat prilikom vježbanja na tim područjima mogu stvoriti brazde koje ne izgledaju lijepo. Stoga vodite brigu o mišićima lica i opustite ih prilikom vježbanja. Također, možete isprobati samostalne vježbe za opuštanje mišića lica.

Nosite sunčane naočale

Vrlo je važno zaštiti oči od sunca, naročito ako se želite obraniti od prijevremenog starenja kože. Nošenje sunčanih naočala zaštitiće vaše oči, ali i spriječiti prijevremenu pojavu bora koje se mogu formirati od škiljenja. Odaberite kvalitetne i moderne sunčane naočale koje će se uklopiti u vaš stajling i nosite ih svaki put kada ćete biti izloženi suncu.

Omega - 3 masne kiseline

Još jedan od načina kako da unaprijedite svoju rutinu u borbi protiv starenja je da  uzimate vitamine i minerale kao dodatke prehrani. Naprimjer, omega-3 masne kiseline imaju snažna anti - upalna svojstva i time su vrlo učinkovite u borbi protiv starenja. Brojne studije pokazale su kako kapsule ribljeg ulja kao dodatak prehrani imaju mnoge zdravstvene pogodnosti, naročito kad je riječ o zdravlju kože, piše Žena.hr.

Redovito posjećujte zubara

Da biste izgledali mlađe nego što jeste, vrlo je važno redovito voditi brigu o zubima. Stoga redovito posjećujte zubara, izbjegavajte jesti slatkiše i prestanite pušiti ako ne želite li da vam zubi izgledaju ružno.

Nemojte boraviti u pretoplim prostorijama

Topli vazduh je neprijatelj kože jer je isušuje, a na suhoj su koži bore mnogo vidljivije. Stoga biste se u zimskom periodu trebali držati podalje od radijatora, grijalica i peći ako ne želite li imati suhu kožu. Iako je sjedenje uz kamin prilično ugodno, dermatolozi tvrde da toplina može izazvati crvenilo pa čak i razgradnju kolagena čime koža postaje tanja i sklonija borama.

Jedite antioksidanse

Konzumiranje namirnica koje su bogate antioksidansima dobro je za kožu s obzirom na to da antioksidansi štite kolagen i neutraliziraju slobodne radikale koji mogu izazvati prerano starenje i upalne procese na koži. Namirnice koje su najbogatije antioksidansima su borovnice, brusnice, kupine, artičoke, grah i jabuke.

Hidratacija

Svima je dobro poznat savjet kako treba piti mnogo vode, ali dobro je svako malo ponoviti gradivo. Naime, želite li lijepu i njegovanu kožu važna je i hidratacija organizma iznutra. Stoga pijte vodu i biljne čajeve i vaša će vam koža biti itekako zahvalna.

Vodite brigu od rane dobi

Važno je da vodimo brigu o sebi i svojoj koži već od najranije dobi, a ne tek kad se počnu pojavljivati prve bore. Svim mladim damama poručujemo da se hrane što zdravije, te da vode brigu o svom tijelu i koži ako žele izgledati lijepo i kad ih sustignu godine.

Redovito radite piling

Posljednji, ali ne i manje bitan savjet je da redovito radite piling kože. Iako je ovo uobičajen savjet vezan uz njegu kože, važno je odstraniti mrtve stanice kože jer inače ostali kozmetički proizvodi za njegu nisu učinkoviti. Bez obzira na vrstu proizvoda koje koristite, piling biti trebao biti nezaobilazan dio u vašoj rutini želite li iz proizvoda za njegu izvući maksimalnu korist.

Iako vam se ponekad možda ne da voditi brigu o njezi kože, to je vrlo važno i vaš će se trud uistinu isplatiti. Nemojte zanemarivati svoje zdravlje ni njegu kože i vaše će vam tijelo biti zahvalno i puno ćete se bolje i ljepše osjećati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije