Ljepota

Savjeti za ljepotu Monike Beluči: Prirodno je najljepše

Savjeti za ljepotu Monike Beluči: Prirodno je najljepše
Savjeti za ljepotu Monike Beluči: Prirodno je najljepše

Monika Beluči je dama čijem se izgledu i stavu podjednako dive i muškarci i žena.

Sa 49 godine i dalje je jedna od najpoželjnijih žena svijeta, a njen izgled je sinonim za pravu žensku ljepotu - visoka, svijetle puti, sjajnih proporcija.

Mnogi, a i ona sama, tvrde da njena fizička ljepota u stvari izvire iznutra, jer je u društvu ove žene očigledno koliko ona isijava ljepotu oko sebe.

Za razliku od mnogih zvijezda, ova glumica nije podlegla sveopštem trendu plastičnih operacija i korekcija, i iako ima vidne bore na licu, još ne ide "pod nož", mada i sama priznaje da ne bježi od plastičnih operacija te da bi u narednih 10 godina mogla otići na face lifting.

Mada je svi žele na svojim VIP događajima, ona se trudi da ne živi životom zvijezde, već uživa sa kćerkama Devom i Leonom, kao i partnerom i kolegom Vinsentom Kaselom.

Njega kose: Belučijava ima raskošnu, gustu kosu i nosi frizure koje su uglavnom klasične. Ne voli dramatične promjene boje kose i farbanje, trudi se da izgleda prirodno. Ova glumica, koja tumači glavnu žensku ulogu u filmu proslavljenog režisera Emira Kusturice, i dalje nosi dugu ravnu kosu, iako je obično pravilo da je žene s godinama skraćuju i posvjetljuju. Koristi šampon razblažen u vodi kako joj kosa ne bi bila previše isušena i vjeruje da je upotreba koncentrisanih šampona štetna. Kosu pere dva puta nedjeljno. Na korijen kose stavlja maslinovo ulje i povremeno ga koristi za dubinsku njegu. Izbjegava feniranje tako da frizuru pravi samo onda kada učestvuje u javnim događajima i snimanjima, ostalim danima pokušava da joj da oduška.

Njega kože: Svako jutro započinje hladnim tušem. Posebno pazi na hidrataciju kože, pa nikada ne stavlja jaku šminku. Ljepotu ističe laganim i neagresivnim preparatima, a za osvježenje koristi sprej za lice s termalnom vodom.

Šminka: Belučijeva koristi podlogu, a oči voli da istakne crnom olovkom ili tušem. Na usne nanosi tek malo sjaja ili karmina. Ona obožava prirodni izgled. Ipak, kada ima obaveza ili se pojavljuje na nekom bitnom događaju, šminka je obavezna.

"Uvijek pazim na make up kako bih doslovce blistala. Volim istaknuti oči jer ih smatram prozorom duše. Posebno volim najnoviju 'Dolce&Gabbana' kolekciju. Neizostavna mi je maskara, koja odlično naglašava trepavice i daje im volumen, a tu je i sjaj kojim volim postići senzualni i seksi look usana", kaže Belučijeva.

Da bi proslavio italijansku ženstvenost, brend D&G lansirao je "True Monica" makeup kolekciju, inspirisanu ljepotom svoje Monike Beluči.

Inače, u njenon neseseru ćete pronaći isključivo D&G proizvode jer je upravo ona inspiracija za njihovu kolekciju.

Dobar izgled: Tajna njenog dobrog izgleda su joga i plivanje, koje ova majka dvoje djece obožava.

"Idem četiri puta nedjeljno na plivanje po 45 minuta", kaže ona i dodaje da se ne pridržava nikakve dijete, već kao prava Italijanka voli dobru hranu. Osim toga, u životu ne radi ništa protiv svoje volje, već sve iz srca.

Preporuke za ljepotu

1. U ljepoti nema zakona! Svaka žena je lijepa na svoj način, jedna ima i lijepo tijelo i lijepo lice, ali ne umije da zrači. Ali i to se uči.

2. Tijelo je važno - svakog dana mislite na svoje tijelo, lice, ruke, struk, noge, oči, usne... Njegujte ih, bilo čime, makar običnom vodom i sapunom.

3. Biti zaobljena, jedra žena danas je grijeh! Zašto? Opustite se, lijepo ćete izgledati samo ako se lijepo osjećate...

4. Da biste zadivili sebe, naučite nešto posebno, što ne zna mnogo ljudi. Ja, na primjer, govorim jezik gluvonijemih.

5. Definišite ljepotu ali nemojte dozvoliti da ona odredi vas! Ja sam zadovoljna sobom, ali ne zato što sam lijepa.

6. Ne kritikujte sebe previše. Ne zaključujte na osnovu tuđih pogleda i komentara.

7. Skupa kozmetika nije neophodna, vanilino ulje je odlično za ten, limunada za masažu.

Ruž

Monica Voluptuous Lipstick

Sjenke

Smooth Eye Colour Quad

Ajlajner

D&G

Lak za nokte

Intense Nail Lacquers

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije