Ljepota

Saznajte u kojoj boji izgledamo najprivlačnije

Saznajte u kojoj boji izgledamo najprivlačnije
Saznajte u kojoj boji izgledamo najprivlačnije

Ako ste mislili da je bitno isključivo to da boje koje nosimo budu komplementarne sa našim tenom, prevarili ste se.

Bez obzira na to kakav je vaš stav u vezi sa rečenicom da odjeća (ne) čini čovjeka, niko ne može da negira činjenicu da nas drugi nerijetko doživljavaju kroz naš način oblačenja. Da li znate koliko je moć boje odjeće koju nosimo dokazalo je istraživanje koje je otkrilo da smo drugima ne samo najprivlačniji nego i da delujemo i najpametnije i najsamouvjerenije u odjeći određene boje.

Velika anketa jedne britanske onlajn prodavnice u kojoj je učestvovalo više od 1000 ispitanika tražila je odgovore na to kako boje povezujemo s određenim kvalitetama.

U svim pozitivnim kategorijama crna je osvojila prvo ili drugo mesto, preciznije došlo se do zaključka da ljude koji nose crnu odjeću, i žene i muškarce, doživljavamo najprivlačnijima, najinteligentnijima i najsamouvjerenijima.

U kategoriji samouvjerenosti na drugom mjestu našla se crvena boja, ali i na prvom mjestu u kategoriji arogancije. Takođe, samo 12 posto ispitanika povezalo je crvenu s inteligencijom. Ljude koji nose žutu, narandžastu i ružičastu odjeću pak doživljavamo najmanje inteligentnima.

No, crvena je ipak na prvom mjestu kada govorimo o privlačnosti, znači nalazi se odmah iza crne, dok je treća plava boja. Ljude koji nose bež odjeću smatramo najmanje privlačnima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije