Ljepota

Sedam pravila u odabiru ruža za usne

Sedam pravila u odabiru ruža za usne
Foto: N.N. | Sedam pravila u odabiru ruža za usne

Baš sve na vašem licu igra ulogu u odabiru odgovarajućeg ruža, od tena do boje očiju.

Prve i najosnovnije stvari make-upa su maskara, ruž i puder. Maskaru je najjednostavnije kupiti, za puder moramo poznavati ton i podton kože, ali da biste kupili idealan ruž morate poznavati svoje lice još i bolje. Većina kupuje ruževe bez razmišljanja - prema boji i teksturi, međutim ako želite da vam ruž idealno stoji, doslovno naglašavajući vašu prirodnu ljepotu, treba obratiti pažnju na čak sedam pravila.

1. Odredite ton kože

Odrediti ton kože je lako. U svijetu make-upa podjela najčešće ide ovako: fair (blijeda put, najčešće s pjegicama), light (svijetla koža nešto toplijeg tona), medium (blaga preplanulost), tan (jaka preplanulost) i deep (tamnoputost). Ljudima koji spadaju i fair i light najbolje odgovaraju tonovi boje breskve, ružičaste, zagasite nude i crvene, medium je idealan za prljavoružičastoljubičastu, prljavoružičastu i crvenu boje trešnje, dok tan i deep blistaju s tamnoružičastim, smeđim, nude, bojom šljive i tople karamele.

2. Odredite podton kože

Podton kože se najjednostavnije otkriva uz dva trika: trik s venama ili trik s nakitom. Proučite vene na ruci - ako su plave ili ljubičaste onda imate hladni podton, a ako su zelenkaste imate topli. Ako su negdje između toga, imate neutralan ton. Slično je s nakitom - ako vam bolje stoji zlatni nakit, onda ste topli tip, a ako vam bolje stoji srebrni onda imate hladni podton.

3. Odredite oblik usana

Oblik usana takođe određuje stoje li vam bolje svijetli ili tamni ruževi. Imate li veću gornju usnu, izbalansirajte izgled usana tako da nanesete svjetliju nijansu na donju usnu, a tek malo tamniju nijansu istog ruža na gornju usnu. Ako imate veću donju usnu, pomiješajte malo nude ruža na sredini gornje usne preko bilo kojeg ruža. U prvom slučaju ruž će gornju usnu smanjiti, a u drugom je povećati.

4. Odredite veličinu usana

Ljudi s većim usnama bi trebalo da izbjegavaju sjajne ruževe jer oni povećavaju usne, a oni s malim usnama bi trebalo da izbjegavaju tamne ruževe i one vibrantnih boja jer će privući pažnju na to koliko su usne male.

5. Odredite boju kose

Crvenokose bi trebalo da biraju terakotu i koralne nijanse, brinete tonove lososa ili zagasitoružičaste, plavuše svijetle puti crvene ili vibrantno ružičaste, plavuše tamne puti tonove tople ružičaste i karamele, crnokose svijetle puti tonove trešnja crvene, jarkoružičaste i karamelu, a crnokose s tamnom puti tonove šljive, bordo i tamnoružičaste.

6. Odredite boju očiju

Sivim očima pašu nude nijanse i boje lješnika, zelenima crvene i ružičaste, plavima breskvaste ružičaste i tople crvene, a smeđima i tamnosmeđima tamne nijanse, zagasito crvene i tople smeđe.

7. Odredite nijansu zuba

Svako ima drugačiju nijansu zuba i to zaista igra veliku ulogu u odabiru ruževa. Ako imaš snježnobijele zube možete više-manje sve nositi, ali ako imate žućkaste zube, trebalo bi se držati ružičastih i narandžastih nijansi ili još bolje, birati nijanse s jakim plavim podtonom jer će one napraviti kontrast sa zubima i vizuelno ih pobijeliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije