Ljepota

Sedmica mode u Barseloni: Nosivi glamur (FOTO)

Sedmica mode u Barseloni: Nosivi glamur (FOTO)
Sedmica mode u Barseloni: Nosivi glamur (FOTO)

BARSELONA - Sedmica mode u Barseloni jedan je od najvažnijih španskih modnih događaja. Ovih dana brojni dizajneri pokušavaju svojim najnovijim kolekcijama pronaći put do kupaca.

Sedmica mode traje do 1. jula, a u ponedjeljak veče predstavilo se nekoliko dizajnera. Ono po čemu se Barcelona Fashion Week možda i najviše izdvaja od ostalih sličnih događaja jeste činjenica da su gotovo svi modeli nosivi.

Kolekciju kupaćih kostima za proljeće - ljeto 2017. godine predstavio je i modni brend TCN. Dvodijelni kostimi krojeni od laganih materijala bili su u fokusu dizajnera ove kompanije.

Možda i najviše pažnje privukao je dizajner Migel Suej, koji je ostao upamćen prošle godine kada je napravio pravi šou.

Naime, tada su prije modela koji su nosili njegove kreacije na pistu izašle akrobate zašarane bojom, koji su izveli pravi performans.

Ove godine je sve prošlo mirnije, a njegova muška kolekcija obilovala je svjetlijim bojama, u kojoj dominira bijela i žuta. Dosta je pamuka i lana, za koje ovaj dizajner smatra da su najkvalitetniji materijali za ljeto.

Događaji iz svijeta mode veoma su posjećeni u Barseloni. Posjetioci mogu uživati u novim kolekcijama, a veliki je broj i predstavnika modnih časopisa iz cijele Evrope koji nastoje zabilježiti najinteresantnije trenutke, kao i kolekcije.

Kolekcije Justisie Ruano prepoznatljive su po pažljivo odabranom izboru tkanina, materijala i uzoraka, kao i po pomno razrađenom procesu izrade svakog odjevnog predmeta. Ova cijenjena dizajnerka posebno je posvećena izuzetno atraktivnim detaljima. Njena kosmopolitska odjeća pripremljena je za modernu ženu, a nova kolekcija sačinjena je od šarenih tkanina, te jačih boja.

Do 1. jula, do kada traje Sedmica mode u Barseloni, predstaviće se još nekoliko dizajnera iz Španije, čiji bi odjevni komadi trebalo da budu obavezni u ormanima sljedeće ljetne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije