Ljepota

Slavica Ličina bira odjeću bez puno detalja

Slavica Ličina bira odjeću bez puno detalja
Slavica Ličina bira odjeću bez puno detalja

Slavica Ličina, urednica jutarnjeg programa Radija Republike Srpske, govoreći o svom modnom stilu kaže da nije žena koja se veže za jedan stil u odijevanju.

Nosi ono što se po njenom mišljenju i raspoloženju tog dana dobro slaže.

"Volim odjeću bez puno detalja, jednostvanog kroja i linija, ništa previše šareno", kaže Slavica.

Ističe da nosi odjeću apsolutno svih boja i po tom pitanju nije isključiva. "Međutim, kada je riječ o kombinovanju boja, nikada ne kombinujem više od dvije, najviše tri boje. Kada je riječ o godišnjim dobima, nekako mi nije prirodno da nosim crnu odjeću ljeti. Eventualno može u kombinaciji s nečim. Ipak, zimi vrlo često nosim crnu odjeću. Ljeti uglavnom nosim svijetlu odjeću, bež ili bijelo", kaže voditeljka uz čiji se glas bude mnogi građani.

Slavica nema omiljenog kreatora i ne prati modnu scenu na takav način.

"Znam kada se i gdje održavaju sedmice mode, ali ne obraćam pažnju ko se na njima predstavlja i s kakvim novitetima. Uostalom, većina onog što se predstavlja više pripada umjetnosti nego praktičnosti. Nemam takve odjeće u svom ormaru niti je želim. Vrlo sam jednostavna i praktična po tom pitanju", kaže Slavica.

Ona nakit nosi samo u rijetkim prilikama, uglavnom samo u svečanim, te kaže da u nekoj dnevnoj varijanti gotovo nikada.

Voli njegovanu i urednu kosu, te tome poklanja puno pažnje.

"Istina, rijetko kada se sama brinem o svojoj kosi, uglavnom to čine frizeri, ali smatram da je kosa oličenje žene", govori Slavica.

Iako ustaje vrlo rano, već oko pola pet, kaže da joj za jutarnju toaletu treba oko pola sata.

"Mogu da se našminkam za petnaestak minuta i to činim svakog jutra. Dok sam radila na televiziji to je ipak zavisilo od vještine šminkera i frizera, a oni su profesionalci. Isto mi vremena treba bilo gdje da krenem. Veoma sam organizovana i nikada se mnogo ne dvoumim šta da obučem, kako da se našminkam ili počešljam. Oko pola sata dovoljno mi je za sve", dodala je Slavica.

Ona nema želja za nekim ekstravagantnim odjevnim kombinacija, te uvijek kupuje odjeću koja joj se sviđa.

"Mislim da je bespotrebno u životu trošiti novac i vrijeme na biranje odjeće", smatra Slavica.

Što se tiče stila sugrađana, kaže da ne obraća baš mnogo pažnje šta nose drugi, ali uvijek joj zapne za oko kada usred dana vidi pretjerano našminkanu djevojku ili u nečemu što ipak više priliči večernjem izlasku, kao što su štikle s platformom ili tipično večernja haljina.

"Ali, sve je stvar ukusa. Smatram da odijelo ne čini čovjeka", kaže Slavica.

Iako je dugo bila na televiziji, kao urednica i voditeljka jutranjeg programa od kada je na radiji ističe da su njene lične navike ostale iste, od ranog ustajanja i spremanja za posao do priprema za emisiju.

"Sadašnji koncept emisije podrazumijeva i petominutna uključenja dva puta u televizijski jutarnji program. To znači da ne mogu nijedno jutro da izostanu adekvatna šminka i odijevanja. Jedina je razlika u frizuri, jer nosim slušalice, pa ona ne dolazi toliko do izražaja", kaže Slavica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije