Ljepota

Šljokice su uvijek in

Šljokice su uvijek in
Foto: N.N. | Šljokice su uvijek in

Doček Nove godine je pred vratima, a sve pripadnice nježnijeg pola nastoje u najboljem izdanju ispratiti staru i dočekati novu godinu.

Da li više naglasiti usne ili oči, ili možda oboje, jer ipak novogodišnja noć je posebna? Da li izabrati šljokice i tamniji ruž ili nježniju varijantu šminke? Odgovore na ove vječite ženske dileme potražili smo kod šminkerke Zorane Prpoš iz Banjaluke.

Zorana iz iskustva kaže da kako se bliži najluđa noć tako i euforija zbog novogodišnjeg makeupa raste.

"Koji god da je vaš izbor, najbitnije je da ste zadovoljne svojim izgledom. Novogodišnja noć ne mora nužno da podrazumijeva i pretjerivanje u šminkanju", smatra ona.

ŠLJOKICE SU UVIJEK IN: Prema njenim riječima, šljokice na očima su uvijek in, naravno, ukoliko se iskombinuju s nježnijim nijansama ruža za usne.

"Ukoliko je vaš izbor ipak tamniji ruž, preporučujem da ga kombinujete sa svjetlijim nijansama sjenki te na taj način postignete balans u šminkanju i istaknete prirodnu ljepotu", kaže Zorana.

Kada je u pitanju sam odabir šminke, neophodno je, smatra ona,  u obzir uzeti i odjevnu kombinaciju.

"Šljokice i jake boje sjenki preporučujem uz jednostavnije odjevne kombinacije, ne pretjerano jarkih boja. Sa druge strane, blještave haljine, šljokice i cirkone na odjeći možete izbalansirati blažom varijantom šminke, mat sjenkama i ruževima da u suprotnom ne biste ostavile utisak novogodišnje jelke", naglašava Zorana.

Prema njenim riječima, dozu glamura možete unijeti danas veoma popularnim hajlajterom.

"Nanesite malu količinu na vrh nosa, iznad gornje usne kao i na bradu i jagodičnu kost iznad rumenila. To će, osim glamura, dati svježinu vašem licu", objašnjava ona.

CRVENI RUŽ, SIMBOL ELEGANCIJE: Ona je naglasila da je crveni ruž, kao simbol elegancije, i danas veoma aktuelan i in.

"Bilo da se odlučite za svjetliju ili tamniju nijansu, moj savjet je da ga iskombinujete sa sjenkama zemljanih tonova ili u nezabilaznom pin up looku, koji je proslavila čuvena Merilin Monro", kaže Zorana.

Navodeći da su karakteristike ovog izgleda jarkocrvene usne, oči naglašene ajlajnerom, kao i vještačkim trepavicama, obrve jasno i lijepo definisane te jagodice osjenčene hajlajterom ili rumenilom u boji breskve.

SAVJET KAKO DA SE SAME NAŠMINKATE: Ukoliko ste odlučile da se same pobrinete za svoj novogodišnji makeup, evo nekoliko savjeta.

"Prilikom odabira pudera potrudite se da nađete nijansu približnu vašem tenu, tečni puder fiksirajte puderom u kamenu ili bebi puderom, jagodice istaknite rumenilom i hajlajterom.

Dodaje da je prilikom nanošenja sjenki na oči najbitnije da ih dobro izblendate i uklonite oštre prelaze, oči možete dodatno naglasiti ajlajnerom ili vještačkim trepavicama.

"Za usne preporučujem da koristite mat ruževe ili da kremaste ruževe matirate malom količinom bebi pudera i na taj način omogućite dugotrajnost", zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije