Ljepota

Šminka ispod naočara

Šminka ispod naočara
Šminka ispod naočara

Ako stalno nosite naočare za vid i želite da u svakom trenutku izgledate "tip-top", pažljivo birajte mejkap, savjetuju profesionalni šminkeri, a prilikom šminkanja poštujte sljedeća pravila:

* Boju sjenki za oči uskladite s bojom očiju i naočara. Prilikom šminkanja pazite da obojeni dio gornjeg kapka ne "viri" iznad okvira, a ivicu donjeg kapka uvijek naglasite svjetlijom sjenkom kako biste "privukli" svjetlost i pogled učinili privlačnijim.

* Ako ste kratkovidi, vaše oči ispod stakala sa dioptrijom izgledaće sitnije, zato obavezno koristite maskaru. Nanesite je u više slojeva kako bi trepavice postale duže i gušće, ali pazite da se ne stvaraju grudvice.

* Stakla s dioptrijom za dalekovide i osobe sa astigmatizmom uvećavaju oči i istovremeno otkrivaju sve nepravilnosti i greške prilikom šminkanja. Zato budite posebno pažljivi i potrudite se da svi vaši potezi olovkom ili tušem za oči budu savršeno precizni. Pažljivo nanosite maskaru, kako bi trepavice ostale razdvojene i izbegavajte svjetlucave sjenke s primjesama sedefa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije