Ljepota

Spremna za sedam minuta: Jutarnja rutina Sindi Kraford

Spremna za sedam minuta: Jutarnja rutina Sindi Kraford
Foto: N.N. | Spremna za sedam minuta: Jutarnja rutina Sindi Kraford

​Sindi Kraford je možda supermodel epskih razmjera, ali beauty mogul i majka dvoje djece jutarnje rutine obavlja brzinom "da se izvučem iz kuće što brže mogu"- kako priznaje sama.

I na sreću svih žena koje nemaju vremena, 53-godišnja američka modna ikona zna podosta lekcija koje se mogu podijeliti, i izvesti za manje od 10 minuta.

Nakon umivanja lica, ona dopunjuje svoju kožu sa serumom koji aktivira mladalački izgled. Hladnim gelom ručno masira predio oko očiju, te ovim hlađenjem sprečava stvaranje vreća i tamnih kolutova. Nakon što hidratantnu kremu sa SPF faktorom nežno utrlja na lice, njen ten je spreman da bude poboljšan.

"Kada sam počela s modelingom, nisam znala ništa o šminki i njezi kože", kaže Sindi.

"Moj prvi posao u modelingu je bio 'našminkaj se sama'. Otišla sam i kupila podlogu i maskaru. Snimanje je bilo sa Iman i Dianne deWitt. Njih dvije su imale obezbjeđenu šminku te se sjećam da sam stajala pred ogledalom, pokušavajući da oponašam ono što one rade."

Posmatrajući rad šminkera, Sindi je savladala umjetnost onoga što ona naziva "basic šminka", koja daje maksimalne rezultate uz minimalan napor.

Prema riječima supermodela, ako želite da imate svoju dnevnu rutinu, najbolje je skoncentrisati se na one male stvari poput naglašenih obrva ili dobre maskare. Za dodatno pokrivanje hiperpigmentacije koristi korektor.

"Kako starim, nisam veliki obožavalac pudera zato što ima tendenciju da se zavuče u tanke linije i bore", kaže ona.

Svoje obrve obavezno uređuje četkanjem i iscrtavanjem svojih punih lukova, Sindi napominje da je vječno olakšana što nije prihvatila trend tankih obrva 90-ih, koji je išao do tačke bez povratka. "Hvala Bogu što nisam pretjerala sa obrvama kada sam bila mlada i što još uvijek imam dobre obrve", kaže ona.

To znanje je prenijela i na svoju kćerku Kaiu.

Za konturisanje očiju koristi paletu skenki u zemljano smeđim nijansama.

"Ovo je mala stara škola", objašnjava ona.

Smatra da malo jačom nijansom možete prirodnim putem da "podignete" kapak. Završavajući oči sa nekoliko premaza maskarom, Sindi potom oblikuje svoje jagodice.

"Još jedna stvar koja mi je došla s godinama je želja da koristim kremastiju završnu obradu, prije nego suvu", objašnjava ona.

Takođe za puniji izgled usni, Cindy preferira nude nijanse ruža od ružičastog sjaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije