Ljepota

Idealne kombinacije za prvi sastanak (FOTO)

Idealne kombinacije za prvi sastanak (FOTO)
Idealne kombinacije za prvi sastanak (FOTO)

Imate važan sastanak, i totalno ste nesigurno po pitanju odjevne kombinacije? Ne brinite, jer stručan tim psihologa je riješio da nam otkrije male cake, koje će vam definitivno pomoći da zablistate na dejtu...

Biranje savšene kombinacije za sastanak je ponekad teška odluka, uglavnom jer se zasniva na mnogo faktora na koje treba obratiti pažnju.

Prvo i osnovno je svakako udobnost, ali i veoma efektan look. Sa druge strane, prevelika sređenost može biti pomalo neukusna, te treba naći pravu sredinu, odnosno kombinaciju koja će istaći sve vaše atribute, i sa pravom dozom djelovati ekstravagtno i chic.

Zato smo razgovarali sa psihologom dr Carolyn Mair koja nam je dala odlične savjete o stilizovanju odjevnih kombinacija za sastanak...

Nosite garderobu koja vas predstavlja u najboljem svjetlu

Odjeća koja vam savršeno stoji, i u potpunosti se slaže sa vašim stilom, ali i personaltiijem je najbolji izbor jer ćete se u njoj osjećati najprijatnije. Ako ste obožavalac upečatljivih cipela na štikli i zanimljivog jeans, slobodno se odlučite za tu kombinaciju. Ona će odavati dobru sliku o vama, a to je najvažnije za sastanak, jer, zapamtite, samopouzdanje je ono što se vidi, i što najviše osvaja.

 Obucite se u skladu sa prilikom

Kada kažemo u skladu sa prilikom, mislimo da treba svoju modnu kombinaciju da prilagodite mjestu na koje idete. U suprtnom ćete osjećati nelagodu, i baš zbog tog podsvjesnog osjećaja možete biti nervozni što će se odraziti na atmosferu cijele večeri. Ako niste sigurni šta bi bio savršen outfit, uvijek odaberite provjerenu kombinaciju, koju možete začiniti statement aksesoarima, jer ćete se u njoj osjećati prirodno i bićete sigurni da ste odjeveni u skladu sa prilikom.

Kupite nešto novo

Kupovina novih odjevnih komada ili aksesoara može povećati vaše samopouzdanje. Isto se može reći za frizuru i šminku, koja mora biti savršeno lijepa i uredna. Zapamtite, da kosa koja blista i divno miriše je veoma atraktivna. Uostalom sigurno ste čuli da muškarci više vole prirodan look, ali ne brinite ako takva vrsta make-upa nije dio vas, jer je važno da se predsrtavite onakvi kakvi jeste. Naravno, osnovno je da prekrijete sve sitne nepravilnosti, ali nemojte preterivati u tome. Dakle, potrudite se da odaberete što prirodnu šminku.

Za drugi sastanak odaberite totalno drugačiji outfit

Ako želite da pokažete muškarcu sa kojim izlazite koliko ste zanimljivi, i uvijek drugačiji, savjetujemo da, nakon prvog sastanka, za drugo viđanje odaberete novu kombinaciju, u drugačijem stilu. Ako ste se prvi put sreli u pabu kada ste na primjer nosili omiljeni boyfriend džins, najbolje bi bilo da odete na koktel zabavu na kojoj može zablistati u uskoj crnoj haljini klasičnog kroja.

Za upoznavanje sa njegovim prijateljima birajte kežual kombinacije

Upoznavanje najboljih prijatelja dečka sa kojim izlazite je veoma važno, jer je i tada treba da ostavite dobar utisak. Kako biste sebe predstavili u najboljem svjetlu, potrudite se da djelujete prirodno i ležerno, a u tome veliku ulogu igra vaš outfit. On treba da bude kežual. Dakle, birajte raskošne bluze sa trendi volanima, jeans, ili dugačku, lepršavu maksi haljinu.

Za upoznavanje sa njegovim roditeljima, birajte pametne komade

Jasno vam je da upoznavanje sa njegovim roditeljima predstavlja veliki zadatak. Na vama je da na najbolji način iskoristite prvi susret da ih totalno impresionirate. Ne brinite, jer ovo neće biti toliko komplikovano, jer je formula veoma jasna: birajte pametne, sofisticirane komade. Dobar džins sa košuljom i štiklama uvijek izgleda odlično, ako roditelej upoznajte u nekoj opuštenoj, spontanijoj atmosferil.

Ako vam je ipak potrebniji formalniji outfit, najbolje bi bilo da odaberete kombinezon ili haljinu midi dužine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije