Ljepota

Stankica Stojanović, stilistkinja, priznaje da njen ormar liči na igraonicu

Stankica Stojanović, stilistkinja, priznaje da njen ormar liči na igraonicu
Stankica Stojanović, stilistkinja, priznaje da njen ormar liči na igraonicu

Iako njene savjete kada je odijevanje u pitanju iz dana u dan rado sluša sve više ličnosti iz javnog života, Stankica Stojanović, stilistkinja iz Banjaluke, prizanaje da ona lično nema striktno određeni svakodnevni stil, ali da jedno izbjegava - uniformisanost.

Ono što će obući ova mlada dama, koja se, osim što se bavi stilizovanjem, često nađe i pred fotoobjektivom u ulozi modela, isključivo zavisi od njenog raspoloženja.

"Dešava mi se da izađem u pidžami, a nekad sam od ranih jutarnjih časova na visokim potpeticama. Iz ovoga se može zaključiti da ne preferiram ništa što je uniformisano. A, da generalno posvećujem mnogo vremena odijevanju, svakako da posvećujem jer to je i moj posao", kazala je ona.

Kada su u pitanju odjevne kombinacije za dan i veče, Stankica navodi da i to zavisi od situacije u kojoj se nađe.

Kultura oblačenja

 "Naravno da ne možete otići u administrativnu službu u odjevnim kombinacijama koje su predviđene za plažu, to se, po mom mišljenju, zove kultura oblačenja i o tome veoma vodim računa", istakla je ova stilistkinja.

Međutim, kao i većini opuštenih djevojaka, i njoj se desilo da ujutro ode na posao u farmerkama i majici i da u istoj kombinaciji završi u noćnom provodu. Napominje da ne robuje tome da se presvlači pet puta dnevno, jer ima i drugih kvaliteta.

"Moji ormari liče na dječju igraonicu, sve je sređeno i puno kolorita, uživam da nabavljam odjeću u svakoj boji i to me čini srećnom", rekla je Stankica.

Za razliku od većine žena koje tvrde suprotno, ona priznaje da je rob mode, te da bi posljednji novac ostavila kako stranom, tako i domaćem kreatoru. "Mada bih ovaj put stavila akcenat na naše domaće kretore, koji mogu da stanu rame uz rame sa svjetskim kreatorima. Neki od njih su Marko Mitanovski i Mihano Momosa, koji su veoma talentovani i čije su kreacije zaista posebne", smatra ona.

Šminka za nekoliko minuta

 Stankica je istakla da ne troši sate šminkajući se, ali da su na njenom licu uglavnom tri stvari - puder, rumenilo i maskara, za čije nanošenje joj treba sedam minuta.

Dodala je da ukoliko želi da taj posao prepusti profesionalcu, onda je za make up, po njenom mišljenju, zadužena najbolja u tom poslu Žana Vučković-Bizić.

Kroz osmijeh govori da ju je o fetišima i strah pričati, ali posebnu strast ima prema sunčanim naočarima i cipelama.

"Nekad u očima posmatrača vjerovatno izgledam kao hodajući cirkus, koji traga za svojim napuštenim biciklom. Volim velike torbe, velike marame, velike šešire, ogrlice. Valjda su to kompleski niskih žena", rekla je kroz osmijeh ona.

Navela je da je pobornik visokih potpetica, zbog kojih udobnost ponekad i zanemari.

"Svaka žena izgleda potpuno drugačije s visokom potpeticom, upravo ta potpetica budi ono najženstvenije i onu pravu damu u nama", dodala je Stankica.

Smatra da kada je odijevanje sugrađanki u pitanju vlada kloniranost, te da je puno bitnije da to što nosite bude čisto i ispeglano i ako se na to još doda malo hrabrosti i samopouzdanja - dobar rezultat neće izostati.

Napominje da svoje sugestije i savjete po pitanju odijevanja daje isključivo za novac.

Priču završavamo o stilu poznatih, a Stankica je tu izdvojila jednu damu koje više nema, a koja je ostavila veliki trag - Jovanku Broz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije