Ljepota

Stručnjaci savjetuju: Kako da vam šminka traje tokom cijelog dana

Stručnjaci savjetuju: Kako da vam šminka traje tokom cijelog dana
Foto: N.N. | Stručnjaci savjetuju: Kako da vam šminka traje tokom cijelog dana

Ljeto vrlo često može da komplikuje vašu uobičajenu rutinu šminkanja. Kada je napolju pretoplo, najlakše je da se odlučite na dan bez šminke, međutim ako više volite da ste našminkani, ili jednostavno imate povod koji zahtijeva šminku, postoji par koraka, koje preporučuju make up stručnjaci, uz pomoć kojih će vaša šminka izdržati na vašem licu, veći dio dana.

1. Izaberite prajmer koji odgovara vašem tipu kože

Pravi odabir prajmera ključan je, ako želite da se šminka što duže zadrži na vašem licu. Ovaj proizvod popunjava vaše pore, sprečava lučenje sebuma i omogućiće da se šminka što manje topi tokom toplih ljetnih dana.

2. Obratite pažnju na način na koji nanosite tečni puder

Kada vrijeme postane toplije, struktura pudera se  mijenja u kontaktu sa vašom kožom. Stoga stručnjaci smatraju da bi trebalo da puder nanosite četkicom i to kružnim pokretima, kako bi temeljno nanijeli puder na cijelo lice i postigli odgovarajuću pokrivnu moć.

3. Koristite tečne i kremaste proizvode

Ljeto je idealno vrijeme da se odlučite za tečni hajlajter ili rumenilo u stiku, koji će savršeno prijanjati uz vašu kožu i učiniće da izgledate svježe.

4. Setujte šminku

Puder u kamenu nezaobilazan je korak, ukoliko želite da vaša šminka ostane netaknuta cijelog dana i da umanjite vjerovatnoću prosijavanja vašeg lica.

5. Odaberite vodootporne proizvode

Ukoliko želite da se šminka na vašim očima ne razmaže, odaberite uvijek vodootpornu maskaru i eyeliner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije