Ljepota

Sve nijanse sive u trendu

Sve nijanse sive u trendu
Sve nijanse sive u trendu

Muška moda se baš poput ženske mijenja iz sezone u sezonu, iako u nešto manjoj mjeri. Ipak, dobro je biti upoznat s onim šta se mijenja i šta se nosi, kako ne biste zaglavili u rutini, pa evo šta su kreatori predstavili šta je u trendu za jesen/zimu 2014/2015.

Muški dio kolekcije koji je za H&M dizajnirala Isabel Marant estetski ne odudara previše od ženskog dijela; udobno pletivo s etno motivima isprepleteno je s bazičnim komadima od pamuka, poput sivih i bijelih majica za svaki dan.

Ove sezone moderne su siva i modra boja, pa nećete pogriješiti sa svim nijansama sive. Takođe, u modi je karirana odjeća, kao i hlače s uzorkom za nešto ekstravagantniji look.

Kada su jakne u pitanju, nakon nekoliko sezona kraćih i užih jakni, ove jeseni su u trendu tradicionalnije, klasične verzije. Moderne boje su siva, plava, smeđa, a za one smjelije zelena i bordo boja, koja se vratila na velika vrata.

Tako u kolekciji "Dolce&Gabbana" dominiraju muška odijela i košulje sa bordo bojom ili tamna sa bordo detaljima od najfinijih sjajnih materijala ili najfinijeg pliša, te sa leptir mašnama, a elegante su i cipele, pa su na nekima i mašne, dok su čarape sa tufnicama.

Kod modne kuće "Valentino" dominira siva boja, sa dugim kaputima, mada ima i smeđe-bež boje, a ponegdje i dodataka od krzna.

"Valentino", između ostalog, predlaže cipele-patike u bijeloj boji, sa detaljima u drugoj boji, koje se nose na kapute, dok od hlača bira fini džins i nogavice su tanko zavrnute. Njegove torbe su uglavnom u teget ili nekoj zagasitoj boji, a neke liče na veće cekere.

Kuća "Calvin Klein" u kolekciji za hladnije dana ima zagasite boje, ali su hlače malo šlampavije i od sjajnih materijala.

Popularni modni brend "Gant Rugger" predstavio je svoj novi lookbook, koji prati odličnu kolekciju jesen/zima 2014. godine.

Osim odličnih zimskih komada, u vidu kaputa, jakni i elemenata krzna, cijelu kolekciju primamljivom čine uzorci, ali i jednostavne, nešto zagasitije boje koje će laskati godišnjem dobu kojem je odjeća namijenjena.

Brend "Paul Smith" predstavio je novu kolekciju za sezonu jesen/zima, koju je prezentovao kroz zanimljivu video-kampanju, a kolekcije su ispunile košulje, majice, sakoi i hlače pomalo šlampavog izgleda.

Za one modno hrabrije muškarce tu je kolekcija avangardene Vivijen Vestvud, koja je u Milanu predstavila kolekciju sačinjenu od trenerki neobičnih dezena, a majice su s aplikacijama, pa čak i slikama mačaka, a takve su i muške torbe.

A, bajkerske jakne i sirovi džins su recept za "Replay", koji je spreman za hladnije dane.

Moderne frizure

Ove sezone nema jedne frizure koja je najmodernija, tu je veliki izbor različitih. Ipak, zajedničko većini modernih muških frizura za kratku kosu je da je sa strane vrlo kratke, a na vrhu glave da je nešto duža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije