Ljepota

Sve što treba da znate o olovkama za usne

Sve što treba da znate o olovkama za usne
Foto: Ilustracija | Sve što treba da znate o olovkama za usne

Odlučite li se za nježnu dnevnu šminku ili glamuroznu večernju, olovka za usne je neizostavan dio svakog makeup-a.

Postoji mnogo razloga za korištenje ovog proizvoda, ali morate voditi računa o načinu njegovog nanošenja. Mnoge djevojke nisu sigurne kako je treba nanijeti i zato je često izbjegavaju.

Donosimo vam nekoliko pravila za korištenje ovog čarobnog proizvoda.

1. Konturisanje usana pomoću olovke

Osim što ćete imati savršeno konturisane usne, olovka će ih uokviriti kako bi ruž ili sjajilo za usne ostalo na svom mjestu.

2. Odlična podloga za šminku

Nakon što je nanesete na vrhove, olovku slobodno nanesite i na ostatak usana. Nakon toga nanesite balzam, i napravile ste savršenu podlogu za ruž! Osim toga, usne će izgledati punije, svježije i baršunastije.

3. Naučite pravilno nanijeti olovku

Uvijek pratite prirodnu liniju usana, kako ne biste postigle neuredan izgled. Kad je u pitanju nanošenje preko cijele površine usana, savjetujemo vam da prvo nanesete balzam. Tako ćete ravnomjerno i jednostavno nanijeti olovku, a vaše usne će izgledati uredno i prirodno.

4. Odaberite pravu nijansu

Ako ste mislile da olovku za usne trebate koristiti samo ako se odlučite za ruž u jačoj nijansi, prevarile ste se. Olovka u prirodnoj boji usana će izgledati savršeno. Možete je koristiti u svakoj priilici, u kombinaciji s maskarom i blagim rumenilom, a savršen izgled usana dobićete nanošenjem sjajila ili ruža u nježnim nude nijansama. I naravno, ne smijete je zaboraviti ni tokom večernjih izlazaka, za koju god nijansu ruža se odlučile.

(NN/ljepotaizdravlje.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije