Ljepota

Tijana Điko: Mezoterapija briše bore

Tijana Điko: Mezoterapija briše bore
Tijana Điko: Mezoterapija briše bore

Postoje razni načini kako se riješiti sitnih bora i spriječiti nastanak neželjenih crta na licu, a jedan od efikasnih jeste mezoterapija.

Za nju nikad nije rano jer je ovaj tretman najbolji način da se maksimalno odloži pojava bora.

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Aktivne supstance, vitamini, minerali, aminokiseline i drugi sastojci koje kozmetolog odredi prema stanju kože, mjestu koje se tretira i efektu koji treba postići, ubrizgavaju se s mnogo uboda malim iglama. Usavršavanjem tehnologije danas nam je predstavljen aparat za mezoterapiju bez igli, koji radi na principu pulsne naizmjenične struje gdje se stvara magnetno polje pod čijim uticajem se formiraju privremeni vodeni kanali mezopore i to upravo u zaštitnom lipidnom sloju između epiderma i derma koji omogućavaju unos aktivnih materija u dublje slojeve kože.

Klasičnim tretmanima i primjenom preparata i krema u svakodnevnoj kućnoj njezi samo 10 odsto korišćenih supstanci mogu da dopru do dubljih slojeva kože te su efekti samim tim ograničeni. Mezoterapija bez igala omogućava da se apsorpcija aktivnih sastojaka nanijetih na kožu (hijaluron, botoks, kolagen) povećava sa 10 odsto na 90 odsto na dubini od jedan cm i 65 odsto na dubini od šest cm, što nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tijela.

Mezoterapija bez igala se uspješno primjenjuje kod sljedećih problema: promjene nastale starenjem, pad tonusa lica, bore, tamni kolutovi oko očiju, promjene pigmentacije, pjege... Mezoterapija je danas i veoma popularan tretman protiv celulita.

Prednosti mezoterapije bez igala u odnosu na klasičnu mezoterapiju su u tome što je neinvazivna i potpuno bezbolna, nema podliva, modrica, otoka, nema rizika od infekcija, aktivne supstance se unose jednako u kožu, nema potrebe za oporavkom i bolovanjem.

Broj tretmana za željeni efekat je individualan i zavisi od regije i problema koji se tretira. Fileri s kojim se radi mezoterapija su napravljeni na prirodnoj biljnoj bazi. Važno je znati da 48 sati nakon tretmana mezoterapijom nije preporučljivo sunčanje, odlazak na bazen, u saunu, te stavljanje kozmetičkih preparata.

(Autor je Tijana Điko, kozmetolog i vlasnica KS "Canebo")

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije