Ljepota

Trik od 10 sekundi koji će vam pomoći da smršate

Trik od 10 sekundi koji će vam pomoći da smršate
Trik od 10 sekundi koji će vam pomoći da smršate

Iako ima dosta zagovornika koji se zalažu da vage za mjerenje ne bi trebalo da nam budu previše dostupne, novo istraživanje pokazalo je upravo suprotno.

Ukoliko želite da smršate što prije, mjerite se što češće.

Studija objavljena u naučnom časopisu "Plos one", koju je vodila Elina Helender sa Tampere Univerziteta u Finskoj pokazala je da su žene koje su mjerile težinu svakog dana, brže mršavile u odnosu na one koje su to činile jednom nedeljno.

Čuveni trener Maršal Roj istakao je da će rezultati biti vidljivi već nakon mjesec dana, piše Blic.

"Ustanite iz kreveta, idite do kupatila i odmah potom stanite na vagu da se izmjerite. Neka vam ovo postane navika koju ćete upražnjavati svakog dana", objasnio je Roj.

Na Univerzitetu u Minesoti sprovedeno je slično istraživanje gdje je 1.800 ispitanika popunjavalo ankete tokom dvije godine.

Rezultati su bili fascinantni; ispitanici koji su težinu mjerili tokom dvije godine imali su u prosjeku 12 kilograma manje u odnosu na one koji su se mjerili jednom mjesečno.

Ukoliko vam je jedna od novogodišnjih odluka gubitak kilograma, poslušajte ovaj savjet i zapamtite da vam je vaga veći prijatelj nego što mislite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije